ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Instagram φέρνει περιεχόμενο που θα βλέπετε μόνο αν πληρώνετε

Και οι τιμές μπορεί να είναι τσουχτερές
20 Ιανουαρίου 2022 11:28
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Instagram φέρνει περιεχόμενο που θα βλέπετε μόνο αν πληρώνετε

Όπως ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, το Instagram ξεκίνησε τις δοκιμές για περιεχόμενο που θα βλέπετε μόνο αν πληρώνετε. Συγκεκριμένα, οι χρήστες της social media πλατφόρμας στην Αμερική, θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να εγγραφούν σε influencers, για να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο και άλλα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας που για αρχή θα γίνει διαθέσιμη μόνο για έναν μικρό αριθμό influencers στην Αμερική και θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι fans των εν λόγω influencers θα πληρώνουν ένα συγκεκριμένο μηνιαίο ποσό για έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικά Stories ή αποκλειστικά live streams, τα οποία δε θα είναι διαθέσιμα για τους απλούς followers.

Παράλληλα, οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν ένα μωβ ταμπελάκι δίπλα στο όνομά τους όταν αλληλεπιδρούν με σχόλια ή άλλους τρόπους με τον influencer, για ξεχωρίζουν από τους απλούς χρήστες.

Πόσο θα κοστίζει, όμως, μια συνδρομή σε Instagram influencer;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα υπάρχουν διάφορες τιμολογιακές βαθμίδες. Έτσι, η μηνιαία συνδρομή μπορεί να ξεκινά από $0.99 και να φτάνει μέχρι και τα $99.99 ανά μήνα! Ο κάθε influencer θα μπορεί να διαλέξει μόνος του το ποσό που θα χρεώνει και όλα τα χρήματα θα μένουν σε αυτόν, αφού το Instagram ξεκαθάρισε πως δε θα αρχίσει να παίρνει μερίδιο μέχρι το 2023.


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το επίσημο βίντεο που ανάρτησε ο επικεφαλής της πλατφόρμας, Adam Mosseri, σχετικά με τις συνδρομές σε influencers, τονίζοντας πως είναι ένα από τους καλύτερους τρόπους να έχουν ένα προβλέψιμο και σταθερό εισόδημα.