Η νέα AMD RX 6500 XT αποδίδει χειρότερα από κάρτες γραφικών του 2016  

Τρομερά αρνητικές οι πρώτες εντυπώσεις

Η νέα AMD RX 6500 XT αποδίδει χειρότερα από κάρτες γραφικών του 2016

Όπως σας ενημερώσαμε, στις αρχές του έτους η AMD αποκάλυψε την RX 6500 XT. Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια κάρτα γραφικών για σταθερούς υπολογιστές, η οποία υποσχόταν ικανοποιητικές επιδόσεις, μέχρι και ray-tracing χαρακτηριστικά για όλους, αφού η επίσημη τιμή λιανικής της αγγίζει μόλις τα $199.

Τελικά φαίνεται πως οι υποσχέσεις της εταιρίας δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, οι πρώτες εντυπώσεις από την κοινότητα των PC enthusiasts είναι τρομερά αρνητικές. Πέρα από την πολύ μικρή -για τα σημερινά δεδομένα- VRAM των 4GB, η απόδοση της κάρτας συνολικά φαίνεται να είναι απογοητευτική.

Όπως μεταφέρουν με τα πρώτα τους benchmarks οι ειδήμονες του Gamers Nexus, η RX 6500 XT αποδίδει χειρότερα από τις αντίστοιχες κάρτες γραφικών του 2016, όπως για παράδειγμα η GTX 1060 6GB. Πρακτικά, η απόδοσή της δε διαφέρει σημαντικά από την RX 580, η οποία επίσης μετρά πολλά χρόνια στην αγορά.

Παράλληλα, επισημαίνει πως το ακριβώς προηγούμενο μοντέλο, η RX 5500 XT, είχε παρόμοια απόδοση πριν δύο χρόνια, κόστιζε λιγότερο και είχε περισσότερα outputs.

Το κερασάκι στην τούρτα; Σα να μην έφτανε η απογοητευτική απόδοση, εντοπίστηκαν προβλήματα συμβατότητας και με τις παλιότερες μητρικές με PCIe 3.0 θύρες, αφού τότε το bandwidth περιορίζεται σε 4 lanes αντί για 16, ρίχνοντας για παράδειγμα 28% το framerate στο Shadow of the Tomb Raider.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά σχετικά reviews για περισσότερες πληροφορίες.

Ροη ειδησεων