Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Subaru με 1,073 ίππους που θέλει να εκθρονίσει την Tesla  

Και να σπάσει το ρεκόρ στο Nürburgring

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Subaru με 1,073 ίππους που θέλει να εκθρονίσει την Tesla

Μπορεί η Subaru να έκανε μόλις πρόσφατα τα πρώτα της βήματα στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο αυτό δεν την επέτρεψε από τα να αποκαλύψει τώρα ένα άκρως εντυπωσιακό project. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Tokyo Auto Salon, η εταιρία σήκωσε την αυλαία για το STI E-RA.

Πρόκειται για ένα concept όχημα με, το οποίο εντυπωσιάζει αρχικά για την απόδοσή του. Συγκεκριμένα, έχουμε κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, από ηλεκτρικά μοτέρ των 800 kW, για τα οποία η Subaru συνεργάστηκε με την Yamaha. Το αποτέλεσμα είναι 1,073 άλογα και μια φιλόδοξη πρόβλεψη από την εταιρία.

Αναλυτικότερα, η Subaru δήλωσε πως έχτισε το STI E-RA για να «αποκτήσει εμπειρία και να προπονηθεί στις νέες τεχνολογίες του κόσμου της αυτοκίνησης στην ουδέτερη σε εκπομπές άνθρακα εποχή». Στόχος της; Να πιάσει τα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα σε ένα γύρου στο North Loop του Nürburgring κάποια στιγμή το 2023.

Αν όντως το καταφέρει αυτό, το όχημα της Subaru θα είναι γρηγορότερο στη συγκεκριμένη πίστα απ’ οποιοδήποτε άλλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ θα εκθρονίσει και την Tesla. Για την ώρα, το Model S Plaid της εταιρίας του Elon Musk έχει το ρεκόρ από το καλοκαίρι με 7:35.579. Όπως καταλαβαίνετε, ο στόχος της Subaru να τον μειώσει κατά 1 σχεδόν λεπτό είναι σίγουρα αρκετά φιλόδοξος.

Φυσικά, σε αντίθεση με το Model S, το STI E-RA είναι ένα κατεξοχήν αγωνιστικό όχημα με χαμηλό κέντρο βάρους, ενσωματώνοντας μέχρι και χαρακτηριστικά που βλέπουμε σε οχήματα της Formula-1. Γενικά έχει πολύ επιθετικό σχεδιασμό, από το προσεκτικά σμιλευμένο σώμα του με τις πολλές καμπύλες, μέχρι τη γιγαντιαία αεροτομή στο πίσω μέρος του.

Το αν θα τα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ, βέβαια, θα το δείξει μόνο ο χρόνος.