Το Galaxy S21 δεν τα πήγε τελικά και τόσο καλά

Παρόλο που οι στόχοι πωλήσεων αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω
17 Ιανουαρίου 2022 08:30
Το Galaxy S21 δεν τα πήγε τελικά και τόσο καλά

Η Samsung δεν κατάφερε να πιάσει τελικά τους στόχους πωλήσεων στα smartphones για το 2021, όπως αποκαλύπτει μία αναφορά που δημοσίευσε το The Elec. Βασικός λόγος φαίνεται πως είναι οι χαμηλές πωλήσεις της σειράς Galaxy S21.

Από τα συνολικά 300 εκατομμύρια smartphones που παρήγαγε, η Samsung κατασκεύασε η ίδια της τα 240 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα 60 εκατομμύρια τα κατασκεύασαν οι συνεργάτες της. Από το σύνολο των smartphones, τα 25 εκατομμύρια ανήκαν στη σειρά Galaxy S21.

Οι πωλήσεις των S21 λοιπόν είναι σχεδόν ίδιες με τις πωλήσεις του S20, παρόλο που το 2020 ήταν μία πιο δύσκολη χρονιά για τη βιομηχανία. Επιπλέον, το Galaxy S21 δεν αντιμετώπισε καθόλου εσωτερικό ανταγωνισμό από τη σειρά Note αφού καταργήθηκε, κάνοντας τη συνολική εντύπωση χειρότερη σε σχέση με τις πωλήσεις του S20. Να σημειώσουμε πως προηγούμενες γενιές Galaxy S κατάφερναν να φτάσουν τις 35-40 εκατομμύρια συσκευές. Η COVID-19 κρίση στο Βιετνάμ και η παγκόσμια έλλειψη chips φαίνεται πως στέρησαν από τη Samsung ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής της δυνατότητας.

Η πλειοψηφία των πωλήσεων smartphone της Samsung προήλθε από τις mid-range Galaxy A και M σειρές, ενώ η αναφορά δε συμπεριλαμβάνει καθόλου τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της Samsung.

Οι προβλέψεις για το 2022 κάνουν λόγο για παραγωγή 334 εκατομμυρίων smartphones, με την ίδια τη Samsung να είναι σε θέση να παράγει στα δικά της εργοστάσια τα 285 εκατομμύρια.