Πόσο χρόνο από τη ζωή σας νομίζετε πως ξοδεύετε στο κινητό; Η απάντηση θα σας σοκάρει

Η μεγάλη οθόνη πεθαίνει, τα κινητά σπάνε ρεκόρ
13 Ιανουαρίου 2022 08:34
Πόσο χρόνο από τη ζωή σας νομίζετε πως ξοδεύετε στο κινητό; Η απάντηση θα σας σοκάρει

Αν υποθέσουμε πως κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα, πώς πιστεύετε πως ξοδεύετε τις υπόλοιπες 16 ώρες του 24ωρου και πόσο από το χρόνο σας καταναλώνει το κινητό; Η απάντηση μάλλον θα σας σοκάρει. Μία νέα έρευνα της AppAnnie αποκαλύπτει πως κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ξοδεύουν 4.8 ώρες καθημερινά στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό αποτελεί σχεδόν το 1/3 του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι. Συγκεκριμένα, ο χρόνος που περνάμε σε mobile εφαρμογές φτάνει τις 4 ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας μία αύξηση 30% σε σχέση με το 2019.

Η έρευνα μάλιστα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα χωρών και διαφορετικών πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης, του Καναδά και άλλες. Μάλιστα οι χρήστες σε Βραζιλία, Ινδονησία και Νότια Κορέα ξεπέρασαν τις πέντε ώρες καθημερινά. Για το χρόνο αυτό, 7 από τα 10 λεπτά καταλαμβάνουν οι social, photo και video εφαρμογές, με το TikTok να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει καθώς το mobile συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κάθε κατηγορία – χρόνο, downloads και έσοδα. – Theodore Krantz, CEO AppAnnie

Οι χρήστες κατέβασαν εφαρμογές 230 δισεκατομμύρια φορές μέσα στο 2021 και ξόδεψαν $170 δισεκατομμύρια. Το TikTok ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σε σχέση με το 2020. Δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια κυκλοφόρησαν το 2021 και ο αριθμός των apps που κερδίζουν πάνω από $100 εκατομμύρια αυξήθηκε κατά 20%. Το mobile gaming είδε έσοδα της τάξης των $116 δισεκατομμυρίων.

Δημοφιλείς λόγω της πανδημίας ήταν και εφαρμογές ηλεκτρονικών αγορών και delivery, αλλά και fitness καθώς οι άνθρωποι έψαχναν τρόπους να γυμναστούν στο σπίτι. Οι dating εφαρμογές είδαν αύξηση χρήσης 95% σε σχέση με το 2018, σημειώνοντας έσοδα $4 δις.

Tags: