Περιμένετε το "Hi-Fi" του Spotify; Θα πρέπει να κάνετε κι άλλη υπομονή

Η βελτίωση στην ποιότητα ήχου της streaming υπηρεσίας φαίνεται πως θα αργήσει
11 Ιανουαρίου 2022 16:19
Περιμένετε το "Hi-Fi" του Spotify; Θα πρέπει να κάνετε κι άλλη υπομονή

Από τον Φεβρουάριο του 2021 έχουμε να μάθουμε νέα για το λανσάρισμα του Spotify Hi-Fi, της αναβαθμισμένης ποιότητας ήχου που θα προσφέρει η δημοφιλέστερη music streaming υπηρεσία του κόσμου. Υποτίθεται ότι η Hi-Fi ποιότητα θα ξεκινούσε τη διάθεσή της σε επιλεγμένες χώρες εντός του 2021, μια προθεσμία που προφανώς έχει εκπνεύσει προ πολλού. 

Οι χρήστες του Spotify όμως διαμαρτυρήθηκαν στα forums με αποτέλεσμα η εταιρία να δώσει μια ενημέρωση, η οποία δε θα ακουστεί και καλά στα αυτιά των audiophiles ειδικά. 

Εν ολίγοις, το Spotify διαβεβαίωσε ότι το "Hi-Fi" έρχεται, χωρίς όμως να ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να οπλιστείτε με περαιτέρω υπομονή όσοι αναμένετε το εν λόγω χαρακτηριστικό 

Τον τελευταίο καιρό το Spotify δέχεται πίεση από τους ανταγωνιστές του στο κομμάτι της ποιότητας ήχου, ιδιαίτερα μετά και το λανσάρισμα της Lossless ποιότητας στο Apple Music χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, ενώ υπάρχει και υποστήριξη για Spatial Audio και Dolby Atmos. Την ίδια lossless ποιότητα προσφέρει και το Amazon Music HD επίσης χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους συνδρομητές. Πρόκειται ουσιαστικά για την μοναδική διαδεδομένη music streaming πλατφόρμα που δεν προσφέρει lossless ποιότητα ήχου

Αυτά διότι είχε ακουστεί έντονα ότι το Spotify μάλλον θα χρεώσει ένα νέο συνδρομητικό πακέτο σε υψηλότερη τιμή για όσους θέλουν το "Hi-Fi".

Είχαν διαρρεύσει πλάνα από το πώς θα λειτουργεί

Τέλος να αναφέρουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο από έναν χρήστη του Reddit που τρύπωσε στα άδυτα της Android εφαρμογής και ανακάλυψε μια κλεφτή ματιά στο Spotify Hi-Fi και πώς αυτό θα λειτουργεί. Δείτε το παρακάτω. 

Tags: