Αυτό το Wi-Fi router περιστρέφεται μόνο του για να έχετε πάντα σήμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια διαφορετική πρόταση από την TP-Link
05 Ιανουαρίου 2022 12:40
Αυτό το Wi-Fi router περιστρέφεται μόνο του για να έχετε πάντα σήμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, καλά διαβάστε. Στο πλαίσιο της CES 2022, της μεγαλύτερης ετήσιας έκθεσης τεχνολογίας, η TP-Link αποκάλυψε ένα Wi-Fi router με μηχανικά μέρη, το οποίο μπορεί να περιστρέφεται για να έχετε πάντα το καλύτερο δυνατό σήμα. Για την ακρίβεια δεν περιστρέφεται η βάση της συσκευής, αλλά οι τέσσερις κεραίες της.

Ο λόγος γίνεται για το Archer AXE200 Omni router, το οποίο καταφέρνει να ξεχωρίσει από τις άλλες 6E προτάσεις που είδαμε στη φετινή έκθεση χάρη στις μηχανοκίνητες κεραίες του. Αναλυτικότερα, οι τέσσερις κεραίες του AXE200 μπορούν να ξεδιπλώνουν αυτόματα και έπειτα να περιστρέφονται στο χώρο, για να χαρίζουν διαρκώς το καλύτερο δυνατό σήμα.

Η TP-Link πρακτικά θέλει να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια, όπου η κάλυψη του δικτύου είναι πολύ καλή στον έναν χώρο, αλλά ανεπαρκής σε κάποιον άλλον. Το πόσο αποτελεσματικά θα αντιμετωπίζεται το θέμα με την συγκεκριμένη λύση μένει να το δούμε στην πράξη, αλλά σίγουρα ένα ρούτερ που κινείται (και μοιάζει κιόλας με εξωγήινο κατασκεύασμα) δεν είναι κάτι που βλέπεις συχνά.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την κίνηση των κεραιών, το Archer AXE200 Omni έρχεται και με άλλα χαρακτηριστικά αιχμής. Μεταξύ άλλων προσφέρει συμβατότητα με το Wi-Fi 6E πρωτόκολλο, κάτι που αυξάνει το bandwidth και μειώνει το latency. Μάλιστα, θα έρχεται και με ένα 6Ghz band, το οποίο θα ενώνει τα υπάρχοντα 5Ghz και 2.4Ghz bands, για βελτιωμένη tri-band ταχύτητα.

Για την ώρα, το AXE200 βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, οπότε η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένουν άγνωστα.

Tags: