Κι όμως το αλουμινόχαρτο βελτιώνει το σήμα του Wi-Fi

Το επιβεβαίωσαν ερευνητές
12 Νοεμβρίου 2017 08:27
Κι όμως το αλουμινόχαρτο βελτιώνει το σήμα του Wi-Fi

Συνήθως τα “κόλπα” και οι “πατέντες” που βρίσκουμε στις διάφορες γωνιές του διαδικτύου, στην καλύτερη περίπτωση απλά κατευνάζουν τις ανησυχίες μας χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ένα “life hack” όμως αρκετά δημοφιλές, αποδεικνύεται πως λειτουργεί. Λόγος για το αλουμινόχαρτο στα Wi-Fi routers, αφού ερευνητές του Dartmouth College ανακάλυψαν πως οι 3D printed ανακλαστήρες σήματος που αποτελούνται από ένα λεπτό στρώμα μετάλλου και πλαστικού, μπορούν να βελτιώσουν δραματικά και οικονομικά την ακτίνα του ασύρματου δικτύου σε ένα σπίτι.

Τα πειράματα βασίστηκαν στην ιδέα πως η τοποθέτηση ενός αλουμινένιου κουτιού αναψυκτικού πίσω από ένα router θα ανακατευθύνει το σήμα και αντί να χαθεί στους τοίχους, θα κατευθυνθεί μέσα στο σπίτι. Παρέχοντας τα δεδομένα του χώρου σε ένα custom πρόγραμμα ονόματι WiPrint, εκτύπωσαν τον “τέλειο” πλαστικό ανακλαστήρα για το συγκεκριμένο χώρο, μέσω ενός 3D εκτυπωτή. Έπειτα, κάλυψαν το πλαστικό με αλουμινόχαρτο και το τοποθέτησαν στο router.

Τα κέρδη όμως είναι πολλαπλά, αφού πέραν του ότι το σύστημα είναι οικονομικό, βελτιώνει και την ασφάλεια του router, επιτρέποντάς σας όχι μόνο να ενισχύσετε το σήμα στους χώρους που θέλετε, αλλά και να κόψετε το σήμα σε άλλους χώρους (π.χ. το γειτονικό διαμέρισμα).

Tags: