Οι Κινέζοι έκαναν παρωδία James Bond για το ban της Huawei (BINTEO)

No Time To Die Laughing
05 Ιανουαρίου 2022 10:07
Οι Κινέζοι έκαναν παρωδία James Bond για το ban της Huawei (BINTEO)

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua News, έδωσε στη δημοσιότητα μία παρωδία των ταινιών James Bond, σατιρίζοντας το ban των ΗΠΑ στην Huawei. Πρωταγωνιστές δύο καλοντυμένοι κατάσκοποι, ο James Pond και η Black Window.

Στο βίντεο οι δύο υποτιθέμενα Βρετανοί πράκτορες, λαμβάνουν ένα φάκελο που τους πληροφορεί πως οι υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας παρακολουθούν τις τηλεφωνικές και internet επικοινωνίες σε 193 χώρες και πως ο μηχανισμός προπαγάνδας της Κίνας ήταν ήδη ανεπτυγμένος από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σήμερα εκπέμπει σε 47 γλώσσες και παράγει πάνω από 700 ταινίες το χρόνο. Αμέσως μετά γίνεται η συνειδητοποίηση πως ο φάκελος που κρατά η Black Window δεν αφορά την Κίνα αλλά τις ΗΠΑ.

Ο James Pond ενοχλείται που ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν την υποτιθέμενη απειλή της Κίνας για να εξασφαλίσουν τεράστια κονδύλια για την ασφάλεια. Στην παρέα μπαίνει και τηλεφωνικά ο συμμαχικός σύνδεσμος της CIA, απλά για να αποκαλύψει πως ήδη παρακολουθεί τους πάντες και προειδοποιεί τον Pond να μην αγοράσει τηλέφωνο Huawei, για να φέρει την αντίδραση της Window η οποία τονίζει πως αν υπήρχαν στοιχεία για “πίσω πόρτα” στα τηλέφωνα θα είχαν δημοσιοποιηθεί. Στο τέλος, ο Αμερικανός πράκτορας κάνει δώρο στους δύο Βρετανούς πράκτορες και συμμάχους του δύο τηλέφωνα εγκεκριμένα από την CIA.

Με λίγα λόγια, οι Κινέζοι θέλουν να τονίσουν πως το ban στην Huawei ήταν άδικο και χωρίς να προσφερθεί η παραμικρή απόδειξη για απειλή της ασφάλειας των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζουν στον κόσμο ποιος πραγματικά τους παρακολουθεί.

Tags: