Η Sony μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη Sony Mobility

Διαθέτει ήδη δύο πρωτότυπα
05 Ιανουαρίου 2022 09:03
Η Sony μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη Sony Mobility

Η Sony ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία νέα θυγατρική αυτήν την άνοιξη, για να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της σε entertainment και αισθητήρες. Η νέα εταιρία θα ονομάζεται Sony Mobility Inc. και έρχεται σε μία στιγμή που η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο εμπορικής πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων, όπως έχει αποκαλύψει ο Πρόεδρός της, Kenichiro Yoshida.

Με τις τεχνολογίες απεικόνισης, αισθητήρων, cloud, 5G και entertainment, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας, πιστεύουμε πως η Sony βρίσκεται στην κατάλληλη θέση ως μία δημιουργική entertainment εταιρία για να επαναπροσδιορίσει τις μετακινήσεις.

Παρά το γεγονός πως η άλλοτε κυρίαρχη θέση της σε ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα έχει καταληφθεί από τους υπόλοιπους ασιατικούς ανταγωνιστές της, η Sony συνεχίζει να διαθέτει εξεζητημένη τεχνολογία σε τομείς όπως οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στην αυτόνομη οδήγηση. Παραμένει επίσης και μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο του entertainment με ταινίες και video games και τα επόμενης γενιάς οχήματα θα επικεντρωθούν στο entertainment και στον ήχο.

Να θυμίσουμε πως η Sony έχει παρουσιάσει ήδη δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το VISION-S 01 το οποίο είναι ένα coupe που δοκιμάστηκε στους δημόσιους δρόμους της Ευρώπης από το Δεκέμβριο του 2020 και το VISION-S 02, ένα SUV το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Η ανακοίνωση της Sony είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή της μετοχής της κατά 4.2%.