GeForce RTX 3050: Η λύση της Nvidia για προσιτό gaming με raytracing στα $249

Βέβαια, σε τι τιμή θα φτάσει στα καταστήματα είναι άλλο θέμα...
04 Ιανουαρίου 2022 19:32
GeForce RTX 3050: Η λύση της Nvidia για προσιτό gaming με raytracing στα $249

Η νέα βασίλισσα των budget καρτών γραφικών είναι προ των πυλών και ονομάζεται GeForce RTX 3050. Την νεότερη class των RTX 3000 ανακοίνωσε η Nvidia εν μέσω της CES 2022 και όπως όλες οι άλλες αυτής της σειράς βασίζεται στην Ampere αρχιτεκτονική. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Nvidia η τα "50" μοντέλα είναι τα πιο διαδεδομένα βάσει Steam και θέλει να δώσει πάτημα στους gamers να αναβαθμίσουν με λιγότερο κόστος, καθώς το 75% των πελατών της βρίσκονται ακόμα στην GTX πλατφόρμα. 

Προσιτό 1080p gaming με raytracing

Η υπόσχεσή της; Να κάνει ακόμη πιο προσιτό το gaming στα 1080p/60fps με raytracing και για αυτό έρχεται εξοπλισμένη με 8GB GDDR6 μνήμης και 3ης γενιάς Tensor πυρήνες για χάρη του DLSS. 

Δείτε τα πρώτα συγκριτικά charts 

Πόσο θα κοστίζει; 

Η RTX 3050 έχει σύμφωνα με την Nvidia προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $249, πράγμα που ακούγεται ουτοπικό διότι αυτή η τιμή θα παραμείνει στη θεωρία. Η κυκλοφορία της θα ξεκινήσει από τις 27 Ιανουαρίου ωστόσο δε γνωρίζουμε πότε θα καταφθάσει στα ελληνικά καταστήματα. 

Υπάρχει άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης των chips από την αρχή της πανδημίας, η οποία έχει μειώσει δραματικά τα αποθέματα του PC hardware και όχι μόνο. Επομένως η προτεινόμενη τιμή λιανικής της Nvidia θα διαφέρει και θα είναι αρκετά υψηλότερη στα ράφια των καταστημάτων.