Αποκαλύφθηκε το MIUI 13 – Τι νέο έρχεται στα Xiaomi smartphones;

Καταφθάνει η νέα έκδοση του Android skin
29 Δεκεμβρίου 2021 10:32
Αποκαλύφθηκε το MIUI 13 – Τι νέο έρχεται στα Xiaomi smartphones;

Η Xiaomi πραγματοποίησε ένα μεγάλο event στην Κίνα, για να παρουσιάσει τις ολοκαίνουργιες ναυαρχίδες της σειράς Xiaomi 12. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αποκαλύφθηκε και η νέα έκδοση του δημοφιλούς Android skin της. Ο λόγος γίνεται για το MIUI 13, το οποίο βασίζεται στο Android 12 και θα φέρει στα Xiaomi smartphones διάφορα νέα χαρακτηριστικά, βελτιωμένη απόδοση και πολλά ακόμη.

Ξεκινώντας, η μεγαλύτερη αναβάθμιση του MIUI 13 εντοπίζεται στην απόδοση. Ο κινεζικός κολοσσός έκανε διάφορες βελτιστοποιήσεις και έτσι σε σύγκριση με το MIUI 12.5, η νέα έκδοση είναι πολύ ομαλότερη στη χρήση, αφού έχει 15% λιγότερα dropped frames στις third-party εφαρμογές. Συγχρόνως, οι native εφαρμογές της Xiaomi τρέχουν ακόμη πιο ομαλά, με 23% λιγότερα dropped frames.

Παράλληλα, η εταιρία ισχυρίζεται πως το MIUI 13 κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του “ Master Lu fluency test”, σκοράροντας καλύτερα από άλλα Android skins σε συσκευές όλων των κατηγοριών τιμής. Επίσης, η νέα έκδοση θα βελτιώσει και το multitasking, αφού με το MIUI 13 οι χρήστες θα μπορούν να έχουν έως και 14 εφαρμογές ανοιχτές στο παρασκήνιο.

Περνώντας στα νέα χαρακτηριστικά, η Xiaomi έκανε διάφορες προσθήκες που αφορούν την ιδιωτικότητα. Μια απ’ αυτές είναι το privacy watermark, το οποίο θα σας επιτρέπει να βάζετε υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας πριν τις μοιραστείτε στο διαδίκτυο. Άλλα νέα privacy χαρακτηριστικά του MIUI 13 είναι η προστασία από απάτες, όπως κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και η προστασία αναγνώρισης προσώπου, για την οποία ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.

Μια σημαντική αισθητική αλλαγή που θα έρθει με το MIUI 13 είναι η νέα MiSans γραμματοσειρά που είναι flat και minimal. Παράλληλα, η εταιρία πρόσθεσε διάφορα νέα live wallpapers, καθώς και καινούργια widgets, όπως τα ‘Super Countdown Day’ and ‘Water Measuring Cup’.

Τέλος, μαζί με το MIUI 13 για smartphones, η Xioami θα φέρει στην αγορά και το MIUI 13 Pad, μια ειδική έκδοση του Android skin της για συσκευές μεγάλες οθόνες, όπως για παράδειγμα tablets.

Tags: