Τα τηλέφωνα με οθόνη στο πίσω μέρος μάλλον θα είναι το trend του 2022

Χρήσιμο ή όχι;
28 Δεκεμβρίου 2021 09:39
Τα τηλέφωνα με οθόνη στο πίσω μέρος μάλλον θα είναι το trend του 2022

Ο σχεδιασμός των smartphones έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια και μόνο τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα έφεραν κάτι διαφορετικό. Το 2022 όμως φαίνεται πως θα υπάρξει μία τάση για ενσωμάτωση οθόνης και στο πίσω μέρος των τηλεφώνων έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να καταγράφει μία selfie με τις κύριες κάμερες του κινητού.

Την αρχή έχουν κάνει ήδη ορισμένοι κατασκευαστές, με μία μικρή δευτερεύουσα οθόνη η οποία προβάλει ειδοποιήσεις, ώρα κλπ. Το μακρινό Meizu Pro 7 του 2017 ήταν το πρώτο, ενώ πρόσφατα είδαμε και το Xiaomi Mi 11 Ultra. Επιπλέον, δευτερεύουσες οθόνες συναντάμε και στα περισσότερα αναδιπλούμενα όπως το Samsung Z Flip 3.

Η τάση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το 2022, αφού η Oppo πήρε έγκριση για όχι ένα αλλά τρία νέα τηλέφωνα με οθόνη στο πίσω μέρος. Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση αν οι πατέντες αφορούν οθόνες απλές ή αφής, ούτε σε ποια μοντέλα θα τις δούμε. Ωστόσο δεν αποκλείεται και η Oppo να κατοχύρωσε τις πατέντες για να αποτρέψει τον ανταγωνισμό από το να χρησιμοποιήσει το ίδιο design, μία τακτική που χρησιμοποιείται συχνά στο χώρο των κατασκευαστών.

Με την τοποθέτηση μίας έξτρα οθόνης στο πίσω μέρος, ο χρήστης θα μπορεί να καταγράφει υψηλής ανάλυσης selfies με όλα τα εργαλεία που του προσφέρει το κύριο σύστημα καμερών, αντί να βασίζεται στην πάντα υποδεέστερη selfie κάμερα του μπροστά μέρους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να ενσωματωθούν και οι κάμερες κάτω από την οθόνη τρίτης γενιάς που αναπτύσσει η Oppo, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα των selfies μέχρι να φτάσει η τεχνολογία στο επιθυμητό επίπεδο.