Οι νέες διάφανες OLED οθόνες της LG εντυπωσιάζουν με την ευελιξία τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Θα αργήσουν να μπουν στα σαλόνια μας
27 Δεκεμβρίου 2021 20:08
Οι νέες διάφανες OLED οθόνες της LG εντυπωσιάζουν με την ευελιξία τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βρισκόμαστε λίγο πριν την CES 2022 και έτσι η LG παρουσίασε τώρα τέσσερις νέες διάφανες OLED οθόνες που εντυπωσιάζουν με την ευελιξία τους. Βέβαια, παρόλο που οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να τις θαυμάσουν, μην περιμένετε να μπουν σύντομα στα σαλόνια μας, καθώς πρόκειται για concepts που έχουν στόχο να δείξουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι για προϊόντα που απευθύνονται σε καταναλωτές.

Ξεκινώντας με το OLED Shelf, πρόκειται για ένα σύστημα δύο διάφανων OLED οθονών που η μία είναι τοποθετημένη πάνω στην άλλη, με ένα ράφι στο πάνω μέρος. Η LG πιστεύει πως είναι ιδανικό για το σαλόνι, οπού οι δύο οθόνες μπορούν να προλάβουν κάποιο έργο τέχνης, μια τηλεοπτική σειρά ή οποιοδήποτε είδος περιεχομένου γενικότερα. Το παράδειγμα με το έργο τέχνη μάλιστα δεν είναι τυχαίο, καθώς το Always on Display Mode επιτρέπει στη μια από τις δύο οθόνες να μένει ανοιχτή διαρκώς και μπορεί για παράδειγμα να δείχνει κάποιον πίνακα, ενώ φυσικά κάνει blend-in στο περιβάλλον, όντας διάφανο πάνελ.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι διαθέτει και έναν αυτόματο μηχανισμό που ρίχνει ένα πανί πίσω από τη διάφανη οθόνη (όπως περίπου συμβαίνει με τους προτζέκτορες), για να κάνει την εικόνα πιο ευδιάκριτη, καθώς τα διάφανα πάνελ δεν είναι πάντα τόσο φωτεινά γι’ αυτό το λόγο.

Η δεύτερη πρόταση που θα φέρει στην CES 2022 η LG δεν αφορά το σπίτι, αλλά τα εμπορικά καταστήματα. Ο λόγος γίνεται για το Shopping Managing Showcase, το οποίο είναι μια ξύλινη βάση που φιλοξενεί εμπορεύματα και στο μπροστά μέρος έχει μια διάφανη OLED οθόνη που μπορεί να δείχνει πληροφορίες όπως η τιμή, καθώς και διάφορα άλλα οπτικά εφέ.

Κάτι αντίστοιχο είναι και το Show Window. Στην προκειμένη περίπτωση η LG συνδύασε τέσσερις μεγάλες διάφανες OLED οθόνες 55 ιντσών, δημιουργώντας πρακτικά την πιο εντυπωσιακή και τεχνολογικά προηγμένη βιτρίνα. Στην εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα βλέπουμε ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να υπάρχει σε κατάστημα ρούχων, με τις διάφανες οθόνες να αναγράφουν περισσότερες πληροφορίες μπροστά από μερικά t-shirts και άλλα είδη ένδυσης.

Η τελευταία διάφανη OLED οθόνη της LG ονομάζεται Smart Window και προορίζεται για βίντεο κλήσεις ή παρουσιάσεις στο γραφείο. Ωστόσο, η εταιρία δεν έδωσε εικόνες στα φώτα της δημοσιότητας.

Tags: