Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi θα αποκαλυφθεί λίγο πριν το τέλος του έτους

Προ των πυλών η σειρά 12
22 Δεκεμβρίου 2021 09:10
Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi θα αποκαλυφθεί λίγο πριν το τέλος του έτους

Όπως ανακοίνωσε η Xiaomi μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο κινεζικό social media Weibo, η νέα της ναυαρχίδα θα καταφθάσει ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Mi 11. Συγκεκριμένα, αναρτώντας ένα σχετικό poster, η εταιρία αποκάλυψε πως το Xiaomi 12 θα αποκαλυφθεί στις 28 Δεκεμβρίου του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο poster φιγουράρει ο κινέζος sprinter Su Bingtian, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως το event προορίζεται κυρίως για την αγορά της Κίνας και όχι για τους καταναλωτές παγκοσμίως και δεύτερον πως η νέα σειρά συσκευών της Xiaomi θα εστιάσει στην ταχύτητα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες και διαρροές, η Xiaomi 12 σειρά θα απαρτίζεται από τέσσερις διαφορετικές συσκευές, τα 12, 12 Pro, 12X και 12 Ultra. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο πως όλα τα μοντέλα θα ανακοινωθούν στις 28, όπως εξάλλου συνέβη και με το Mi 11 Ultra που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Μάρτιο.

Για την ώρα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες από τα Xiaomi 12 και 12 Pro, χάρη στον έμπιστο leaker @UniverseIce, οι οποίες δείχνουν πως οι συσκευές θα έχουν τυπικό σχεδιασμό με hole-punch κάμερα στο κέντρο. Άλλες τεχνικές προδιαγραφές που γνωρίζουμε αφορούν τον κεντρικό επεξεργαστή, ο οποίος θα είναι ο Snapdragon 8 Gen 1 σύμφωνα με επιβεβαίωση της ίδιας της Xiaomi, ενώ όσον αφορά την κάμερα, ο leaker @OnLeaks ισχυρίζεται πως θα έχουμε κεντρικό αισθητήρα των 50 megapixel.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο λόγος που οι νέες συσκευές δε θα λέγονται Mi 12, είναι η εξ ολοκλήρου απόσυρση του brand από την εταιρία, περισσότερα για την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Tags: