Το πρώτο gaming laptop της LG είναι γεγονός και έρχεται με RTX 3080

Και επεξεργαστή 11ης γενιάς από την Intel
21 Δεκεμβρίου 2021 13:10
Το πρώτο gaming laptop της LG είναι γεγονός και έρχεται με RTX 3080

Η LG ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα αγορά και έτσι ανακοίνωσε τώρα, λίγες ημέρες πριν την CES 2022, ένα προϊόν που χαρακτηρίζει ως το «πρώτο gaming laptop» της. Ο λόγος γίνεται για το UltraGear 17G90Q, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη οθόνη 17 ιντσών και RGB πληκτρολόγιο και παρόλο που απευθύνεται σε gamers, ο σχεδιασμός του είναι αρκετά μινιμαλιστικός και διακριτικός.

Φυσικά, η LG έχει αρκετή εμπειρία στην κατηγορία, αφού κατασκευάζει laptops εδώ και χρόνια. Ωστόσο, οι προτάσεις της μέχρι τώρα απευθυνόντουσαν κυρίως σε εργαζομένους και ήταν ιδανικές για το γραφείο και productivity. Με το νέο της UltraGear στοχεύει στο να προσφέρει κορυφαία gaming εμπειρία και έτσι έχει εξοπλίσει το 17G90Q με 11ης γενιάς Intel Tiger Lake H επεξεργαστή και Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q κάρτα γραφικών. Όσον αφορά τη μνήμη RAM, το εν λόγω μοντέλο έρχεται με 32GB και στον αποθηκευτικό χώρο έχουμε 1TB.

Εντυπωσιακά είναι και τα specs της οθόνης, η οποία παρά την 1080p ανάλυση είναι IPS τεχνολογίας με 300Hz refresh rate. Συνεχίζοντας, έχουμε μπαταρία των 93Wh, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί εκκίνησης και webcam ανάλυσης 1080p. Το σώμα του laptop είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο γκρι χρώματος, με μωβ πινελιές.

Τέλος, το  LG UltraGear 17G90Q έρχεται και με όλες τις θύρες που μπορεί να χρειαστεί κάποιος, έχοντας δύο USB-C, δύο USB-A, headphone jack, HDMI, Ethernet, μέχρι και υποδοχή για microSD κάρτες. Για την φόρτιση μάλιστα δεν χρησιμοποιείται κάποιο USB, αλλά υπάρχει ξεχωριστή, ειδική θύρα.

Για την ώρα η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορία του πρώτου gaming laptop της LG παραμένουν άγνωστα, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα στο πλαίσιο της CES 2022.