Οι νέες DDR5 μνήμες της Corsair τρέχουν «γκαζωτές» στα 6.4GHz!

Ένα νούμερο που κάποτε ήταν ρεκόρ…
20 Δεκεμβρίου 2021 16:08
Οι νέες DDR5 μνήμες της Corsair τρέχουν «γκαζωτές» στα 6.4GHz!

Τον Ιούλιου του περασμένου έτους σας είχαμε ενημερώσει για το εντυπωσιακό ρεκόρ που είχε καταφέρει η G.Skill, χρονίζοντας DDR4 μήνες RAM στα 6666 MHz. Όπως φαίνεται, αυτή η τεράστια συχνότητα σύντομα αντί για ρεκόρ θα μοιάζει με ένα απλό καθημερινό νούμερο, αφού οι νέες DDR5 μνήμες της Corsair τρέχουν by default «γκαζωτές» στα 6.4GHz!

Ναι, μπορεί οι υπολογιστές που τις υποστηρίζουν να είναι αυτή τη στιγμή ελάχιστοι, αλλά η νέα εποχή των DDR5 μνημών RAM έχει ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, η Corsair αποκάλυψε τις νέες της προτάσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία, οι οποίες βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Αναλυτικότερα, η εταιρία θα φέρει στην αγορά δύο DDR5 Dominator Platinum RGB kits. Το ένα είναι χρονισμένο στα 6.4GHz και το άλλο στα  6.2GHz. Και τα δύο kits έρχονται με δύο sticks των 16GB, για 32GB συνολικής μνήμης σε dual-channel διάταξη.

Σύμφωνα με την Corsair, οι Vengeance DDR5 RAM της χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθεί και ένα νέο ρεκόρ, χάρη στον ικανό overclocker mllrkllr88. Συγκεκριμένα, ο mllrkllr88 κατάφερε να χρονίσει τις εν λόγω μνήμες στα 8,149 MHz. Πρόκειται για τον 7ο γρηγορότερο χρονισμό που έχει επιτευχθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα του HWBOT.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι DDR5 μνήμες μάλλον θα κρατήσουν τις υποσχέσεις όσον αφορά την ταχύτητα και ακόμη είμαστε στην αρχή.

Tags: