TikTok εναντίον Twitch: Δοκιμάζει την δική του streaming εφαρμογή στο PC

Θα ταράξει τα νερά στον χώρο του livestreaming;
17 Δεκεμβρίου 2021 19:13
TikTok εναντίον Twitch: Δοκιμάζει την δική του streaming εφαρμογή στο PC

Ότι το TikTok θα είχε βλέψεις να ανταγωνιστεί το Twitch είναι κάτι που αρκετοί δεν περιμέναμε. Κι όμως αυτό σκοπεύει να κάνει το νεότερο και αρκετά δημοφιλές σε νεαρές ηλικίες κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, διότι ήδη ξεκίνησε τις δοκιμές. 

TikTok vs Twitch: Θα έρθουν τα πάνω-κάτω;

Το TikTok ήδη δοκιμάζει την δική του livestreaming εφαρμογή για desktop, το οποίο ονομάζει TikTok Live Studio και ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο που θα επιτρέπει σε όσους θέλουν να κάνουν livestream παιχνιδιών -και όχι μόνο- από τα PC τους. Προς το παρόν η δοκιμή του γίνεται αθόρυβα σε μερικές δυτικές αγορές και σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών, καθώς η επίσημη σελίδα "κατέβηκε" μόλις έκανε τον γύρο των social media. 

Η στρατηγική του TikTok φαίνεται να εστιάζει στο game streaming και να ανταγωνιστεί απευθείας τα Twitch, YouTube Gaming και Facebook Gaming. 

Σύμφωνα με τον Zach Bussey που ήταν από τους πρώτους που μοιράστηκαν την ύπαρξη της εφαρμογής, αναφέρει πως το software βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και προσφέρει βασικές λειτουργείες, ενώ θα λέγαμε πως θυμίζει το δημοφιλές OBS ή το Streamlabs. Μπορεί να υποστηρίζει streaming σε landscape (οριζόντια) και portrait (κάθετη) διάταξη, να τραβήξει πλάνα από παιχνίδια, αλλά και ξεχωριστά προγράμματα, ενώ μπορεί να λαμβάνει σήμα εικόνας τόσο από smartphones όσο και από κάμερες. 

Φαίνεται πως θα πάρει φωτιά ο ανταγωνισμός μεταξύ των livestreaming υπηρεσιών εάν εισέρθει και το TikTok με τη δική του βάση χρηστών.