Το νέο ρομπότ της Hyundai θα μεταφέρει τα πάντα για εσάς...ίσως και εσάς

Από κούτες μέχρι και το μωρό σας
17 Δεκεμβρίου 2021 10:38
Το νέο ρομπότ της Hyundai θα μεταφέρει τα πάντα για εσάς...ίσως και εσάς

Ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας, Hyundai ανακοίνωσε το MobED, ένα τετράτροχο ρομπότ που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει μία πληθώρα αντικειμένων για τον άνθρωπο. Έχει 67cm μήκος και 60cm πλάτος, καθώς και 4x4 κίνηση στους τροχούς των 12 ιντσών. Ένα περίτεχνο σύστημα αναρτήσεων του επιτρέπει να κρατά ίσια τη βάση του ακόμα κι αν βρίσκεται σε επικλινές επίπεδο, ρυθμίζοντας τη γωνία του φορτίου του.

Η χρήση του MobED περιορίζεται μόνο από τη φαντασία του χρήστη, αφού η Hyundai το αποκαλεί απλά μία “πλατφόρμα κίνησης” και θέλει να το πουλήσει σε βιομηχανικούς συνεταίρους προσαρμοσμένο στις δικές τους απαιτήσεις. Μελλοντικές εκδόσεις θα αντέχουν ακόμα και το βάρος ενός ανθρώπου.

Το MobED μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή κινητικότητας για τους ηλικιωμένους ή αυτούς με προβλήματα κίνησης όταν η πλατφόρμα αναπτυχθεί αρκετά για να σηκώνει το βάρος τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως καροτσάκι για μωρά ή όχημα διασκέδασης.

Το MobED έχει τελική ταχύτητα 30χλμ/ώρα, ζυγίζει 50kg και η μπαταρία του αντέχει για τέσσερις ώρες χρήσης. Η Hyundai δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες, όπως αν χρησιμοποιεί κάμερες ή LiDAR για την πλοήγηση, ενώ δεν αποκαλύφθηκε και αν διαθέτει κάποιο λογισμικό αυτόνομης πλοήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota και η Honda επενδύουν και αυτές σε αυτόν τον τομέα ρομποτικής. Η Hyundai θεωρεί πως θα είναι το μέλλον του εξοπλισμού στον τομέα της κινηματογράφησης και του delivery.