Κάποιος χάκαρε το Twitter του Ινδού Πρωθυπουργού προκαλώντας σύγχυση για τα κρυπτονομίσματα

Ο λογαριασμός αποκαταστάθηκε άμεσα
13 Δεκεμβρίου 2021 08:53
Κάποιος χάκαρε το Twitter του Ινδού Πρωθυπουργού προκαλώντας σύγχυση για τα κρυπτονομίσματα

Η Ινδία είναι γνωστή για την εχθρική της στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα και μάλιστα ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα νόμο εναντίον τους αυτόν το μήνα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, Narendra Modi, έχει πει πως τα κρυπτονομίσματα μπορεί να “κακομάθουν τη νεολαία”, οπότε ήταν μία τεράστια έκπληξη για όλους όταν είδαν στο Twitter τον Modi να ανακοινώνει πως η Ινδία υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα της χώρας και έχει αγοράσει 500 Bitcoin για να μοιράσει στους κατοίκους. Την ανακοίνωση συνόδευε και ένα link που οδηγούσε σε ένα website-απάτη.

Το post διαγράφηκε άμεσα και αργότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε μέσω Twitter πως ο λογαριασμός του Modi είχε παραβιαστεί. Μετά από επικοινωνία του γραφείου με το Twitter, η ασφάλεια του λογαριασμού αποκαταστάθηκε και η πρόσβαση επέστρεψε στα χέρια του Modi.

Είναι η δεύτερη φορά που παραβιάζεται ο Twitter λογαριασμός του Modi. Πέρυσι είχε παροτρύνει τους 70 εκατομμύρια ακολούθους του να δωρίσουν χρήματα σε ένα ψεύτικο ταμείο για Covid. Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει τον χάκερ που παραβίασε το λογαριασμό αλλά είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, όπως εκείνη που είχε παραβιάσει τους λογαριασμούς των Joe Biden, Elon Musk και άλλων.

Ωστόσο είναι ανησυχητικό που κάποιος μπορεί να παραβιάσει το λογαριασμό του Πρωθυπουργού μίας πυρηνικής υπερδύναμης παρά το σύστημα που διαθέτει το Twitter για προστασία χρηστών υψηλού προφίλ.