Τυφώνες ισοπέδωσαν αποθήκη της Amazon αφήνωντας πίσω τους 6 νεκρούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι αρχές λένε πως δεν υπάρχει ελπίδα να βρεθούν άλλοι επιζώντες
12 Δεκεμβρίου 2021 12:33
Τυφώνες ισοπέδωσαν αποθήκη της Amazon αφήνωντας πίσω τους 6 νεκρούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα ξημερώματα του Σαββάτου τυφώνες χτύπησαν μια αποθήκη της Amazon κοντά στο St. Louis, ισοπεδώνοντάς την κυριολεκτικά και αφήνοντας πίσω τους έξι νεκρούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Οι τυφώνες ξήλωσαν την οροφή της με αποτέλεσμα οι τσιμεντένιοι τοίχοι πάχους 28 εκ. της αποθήκης, οι οποίοι ήταν σε μήκος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, να καταρρεύσουν και να καταπλακώσουν τους εργαζομένους. Αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι αιφνιδιάστηκαν και αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο όπως και όπου μπορούσαν. 

Τουλάχιστον 45 εργαζόμενοι της Amazon κατάφερουν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια της αποθήκης των 500.000 τετραγωνικών ποδιών, με τις τοπικές αρχές να έχουν σταματήσει έχουν ελπίδες να βρεθεί κάποιος άλλος επιζών από το σημείο, καθώς θα κάνουν προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης που θα διαρκέσουν για μέρες.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής

Ο κόσμος αιφνιδιάστηκε και έτρεχε να σωθεί λένε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας μάλιστα αναφέρει τα εξής:

Έιχα έναν συνάδλεφο που μου έστελνε φωτογραφίες ενώ προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε μια μπανιέρα, βασικά όπου μπορούσαν να κρυφτούν. 

Η Amazon από την πλευρά της δήλωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι στην εν λόγω αποθήκ ειδοποιήθαν και τους δόθηκαν οδηγίες να κατευθυνθούν σε ασφαλές σημείο, όταν έγινε γνωστό ότι οι τυφώνες οδεύουν προς τα εκεί. Εκπαίδευση για καταστάσεις εκτάτου ανάγκης, αναφέρει επίσης η εταιρία, παραδίδεται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Ωστόσο κανένας εκπρόσωπος της Amazon δεν επιβεβαιώσε πόσοι ακόμα είναι οι αγνοούμενοι, καθώς ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, James Whiteford, αναφέρει ότι η εταιρία δεν παρείχε συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων την ώρα που χτύπησαν οι τυφώνες. 

Το μήνυμα του Jeff Bezos

Ο ιδρυτής της Amazon εξέφρασε τα συλληπητήριά του και δεσμεύτηκε πως η εταιρία θα τους υποστηρίξει και θα είναι στο πλευρό τους καθόλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

 

Με τη σειρά του ο νέος CEO της Amazon, Andy Jassy, έκανε την εξής δήλωση στο Twitter: 

Τέλος, να αναφερθεί πως αρκετοί τυφώνες χτύπησαν έξι πολιτείες των ΗΠΑ αφήνωντας πίσω τους νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε μια έκταση 321 χλμ. 

Tags: