Γερουσιαστές στρίμωξαν τον επικεφαλής του Instagram για την ασφάλεια των παιδιών

Ήρθαν προετοιμασμένοι
11 Δεκεμβρίου 2021 10:15
Γερουσιαστές στρίμωξαν τον επικεφαλής του Instagram για την ασφάλεια των παιδιών

Ο επικεφαλής του Instagram δεχόταν επί δύο ώρες βομβαρδισμό ερωτήσεων από την επιτροπή της Γερουσίας που ερευνά τις πολιτικές του Instagram για την ασφάλεια των παιδιών και τις επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Σε αντίθεση με άλλες ακροάσεις κολοσσών των big tech, αυτή τη φορά οι Γερουσιαστές ήρθαν προετοιμασμένοι, διαβασμένοι και είχαν ακόμα και τις δικές τους εμπειρίες να αναφέρουν.

Πολλοί από τους Γερουσιαστές αποκάλυψαν πως οι ίδιοι και το προσωπικό τους, δημιούργησαν νέους λογαριασμούς στο Instagram στους οποίους παρίσταναν τους εφήβους. Όλοι τόνισαν πως η εφαρμογή τους κατηύθυνε σε περιεχόμενο που ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους, συμπεριλαμβανομένων “προπονητών ανορεξίας” καθώς και σε άλλο περιεχόμενο σχετικά με την πρόκληση βλαβών στην υγεία.

Μία Γερουσιαστής αποκάλυψε πως δημιούργησε το λογαριασμό μίας υποτιθέμενης 15χρονης έφηβης και ο λογαριασμός της ήταν δημόσιος αντί για ιδιωτικός, όπως πρέπει να είναι για όλους τους χρήστες κάτω των 16 ετών.

Ενώ το Instagram φιγουράρει όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας, δε σιγουρεύονται καν αν τα μέτρα είναι σε ισχύ.

Ο Mosseri παραδέχτηκε πως υπήρξε μία παράλειψη για μερικούς λογαριασμούς λέγοντας πως θα διορθωθεί άμεσα.

Άλλος Γερουσιαστής δημιούργησε λογαριασμό 13χρονης και αφού ακολούθησε μερικούς λογαριασμούς που προωθούν κακές διατροφικές συνήθειες, όλες οι προτάσεις του Instagram γέμισαν με περιεχόμενο υπέρ της ανορεξίας. Μία αναζήτηση για περιεχόμενο αυτοτραυματισμού, οδήγησε σε αποτελέσματα τόσο απεχθή που δεν μπορούσε να τα περιγράψει.

Ένας ακόμα Γερουσιαστής που δημιούργησε ένα προφίλ 13χρονης περιέγραψε πώς άλλαξαν οι προτάσεις του Instagram όταν ακολούθησε ένα μόνο λογαριασμό.

Οι προτάσεις ήταν αθώες αρχικά. Ακολουθήσαμε τον πρώτο λογαριασμό που μας πρότεινε το Instagram ο οποίος τύγχανε να είναι μία πολύ διάσημη γυναίκα. Έπειτα, οι προτάσεις και το περιεχόμενο του Instagram άλλαξε δραστικά. Γιατί το να ακολουθήσεις την κορυφαία πρόταση του Instagram σε ένα 13χρονο κορίτσι έκανε το αθώο περιεχόμενο όπως τα videos κομμωτικής να αλλάξει σε περιεχόμενο που προωθεί τη δυσμορφία του σώματος, τη σεξουαλικοποίηση των γυναικών και περιεχόμενο γενικώς ακατάλληλο για μία 13χρονη;

Η ακρόαση δεν έκλεισε καλά για τον Mosseri.

Τα βήματα μωρού που έχετε προτείνει έως τώρα, με όλο το σεβασμό, δε μας ικανοποιούν. Νομίζω πως αντιλαμβάνεστε την ισχυρή αποφασιστικότητα αυτής της επιτροπής να κάνει κάτι πέρα από αυτά που έχετε στο μυαλό σας. Για αυτό το λόγο, θεωρούμε πως η αυτο-ρύθμιση βασισμένη στην εμπιστοσύνη δεν είναι πλέον μία βιώσιμη λύση.