Η Microsoft θα βάλει τον καιρό εκεί που ήταν παλιά η Έναρξη στα Windows 11

Επιστρέφει το χαρακτηριστικό των Windows 10
09 Δεκεμβρίου 2021 14:51
Η Microsoft θα βάλει τον καιρό εκεί που ήταν παλιά η Έναρξη στα Windows 11

Οι αλλαγές συνεχίζονται στα Windows 11, αφού πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως η Microsoft σύντομα θα σας δώσει τη δυνατότητα να επιλέξετε πόσο χώρο αφιερώνει η Έναρξη στις προτάσεις και πόσο στα pins σας.

Τώρα, η εταιρία ανακοίνωσε μια ακόμη σημαντική αλλαγή, ή μάλλον προσθήκη, η οποία αφορά το Taskbar, δηλαδή τη γραμμή εργασιών που βλέπουμε καθημερινά στο κάτω μέρος των οθονών μας. Αναλυτικότερα, τα Windows 11 θα αποκτήσουν ένα widget που θα δείχνει τον καιρό στην αριστερή πλευρά του taskbar, δηλαδή ακριβώς εκεί που βρισκόταν το κουμπί της έναρξης μέχρι τώρα στις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που υπήρχε και στα Windows 10 καιρό τώρα, αλλά απουσίαζε από τα 11. Πατώντας το widget του καιρού θα ανοίγει το ευρύτερο panel των widgets των Windows, τα οποία μπορεί να προσαρμόσει ο κάθε χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητάς του και τις προτιμήσεις του. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν επιλέξει η στοίχιση της Έναρξης να γίνεται αριστερά και όχι στο κέντρο, θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά θα βλέπουν ένα επιπλέον εικονίδιο για τον καιρό.

Μαζί με το νέο αυτό πλήκτρο, η Microsoft θα προσθέσει στα Windows 11 και το νέο εργαλείο Voice Access. Μέσα απ’ αυτό όλοι οι χρήστες, αλλά και ειδικότερα άτομα με κινητικά προβλήματα, θα μπορούν να χειριστούν τον υπολογιστή τους πανεύκολα με φωνητικές εντολές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά για την ώρα δοκιμάζονται από τους Windows Insiders και αργότερα θα κυκλοφορήσουν για όλους τους χρήστες των Windows 11. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για όλα τα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές πατώντας εδώ.