Είναι 2021 και επιτέλους το σημειωματάριο των Windows αναβαθμίζεται

Η πρώτη του ενημέρωση από το 2018
09 Δεκεμβρίου 2021 11:41
Είναι 2021 και επιτέλους το σημειωματάριο των Windows αναβαθμίζεται

Το NotepadΣημειωματάριο όσον αφορά την ελληνική έκδοση των Windows) συνοδεύει το πασίγνωστο λειτουργικό σύστημα της Microsoft από το 1983 και μαζί με την αριθμομηχανή αποτελεί πραγματικά ένα αναπόσπαστο εργαλείο. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει μείνει ομολογουμένως κάπως στάσιμο.

Τώρα, στο πλαίσιο της γενικότερης ανανέωσης που φέρνουν τα Windows 11, η Microsoft ετοιμάζει να κυκλοφορήσει την πρώτη ενημέρωση του Notepad από το 2018, ευελπιστώντας πως θα γεφυρώσει κάπως το χάσμα με τις πιο προηγμένες προτάσεις που κυκλοφορούν, όπως το Notepad++.

Αναλυτικότερα, το εργαλείο σημειώσεων των Windows θα αποκτήσει νέο UI με στρογγυλεμένες γωνίες, ανανεωμένα μενού και νέα σελίδα ρυθμίσεων. Παράλληλα, θα έρθει επιτέλους στην εφαρμογή και η Dark Mode λειτουργία, περισσότερες επιλογές γραμματοσειρών και νέα εργαλεία επεξεργασίας για το κείμενο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εμπειρία της εύρεσης και αντικατάστασης θα βελτιωθεί για να γίνει πιο εύκολη στη χρήση και με μοντέρνα εμφάνιση και τέλος θα καταφθάσει και ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσε περισσότερο η κοινότητα. Ο λόγος γίνεται για την πολυεπίπεδη αναίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα αυτή έκδοση του Notepad έχει φέρει και μερικά νέα bugs, οπότε για την ώρα δοκιμάζεται από τους Windows Insiders και σύντομα θα κυκλοφορήσει ευρέως για όλους τους χρήστες των Windows 11.