Η Oppo ετοιμάζει κινητό με πίσω κάμερα που «μπαινοβγαίνει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια νέα τεχνολογία ετοιμάζει η κινεζική εταιρία
08 Δεκεμβρίου 2021 14:06
Η Oppo ετοιμάζει κινητό με πίσω κάμερα που «μπαινοβγαίνει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο παρελθόν έχουμε δει διάφορα κινητά με μηχανοκίνητους μηχανισμούς καμερών, όπως για παράδειγμα το OnePlus 7 Pro που έκρυβε την μπροστινή του κάμερα όταν δε χρειαζόταν. Τώρα, η Oppo ετοιμάζεται να πάει την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, ετοιμάζοντας το πρώτο smartphone με πίσω κάμερα που «μπαινοβγαίνει».

Συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρία έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα σύντομο βίντεο που παρουσιάζει την «retractable» κάμερα που σχεδίασε. Αναλυτικότερα, το βίντεο δείχνει μια συσκευή που στο πίσω μέρος της έχει έναν μηχανισμό ικανό να δώσει περισσότερο μήκος στο φακό της κάμερας. Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί πως το όλο σύστημα δεν επηρεάζει την αδιαβροχοποίηση της συσκευής, η οποία μπορεί να βραχεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με τις pop-up selfie κάμερες που έχουμε δει στο παρελθόν, ένας τέτοιος μηχανισμός θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ποιότητα των φωτογραφιών. Η Oppo δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το λόγο που δημιούργησε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά τα specs που είναι χαραγμένα στο πλάι της κάμερας μάλλον εξηγούν το «γιατί».

Περνώντας σε λεπτομέρειες, φαίνεται πως έχουμε αισθητήρα 1/1.56 ιντσών και φακό που είναι αντίστοιχος με 50mm, έχοντας f/2.4 aperture. Συνήθως δε βλέπουμε τόσο μεγάλους αισθητήρες πίσω από telephoto φακούς και ενδεχομένως αυτός να είναι ο λόγος ύπαρξης του «αναδυόμενου» μηχανισμού.