Η Apple πάει τη Ρωσία στα δικαστήρια

Στα “μαχαίρια” με την επιτροπή ανταγωνισμού
06 Δεκεμβρίου 2021 09:37
Η Apple πάει τη Ρωσία στα δικαστήρια

Ο αμερικανικός κολοσσός Apple παίρνει νομικά μέτρα ενάντια στην ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά του μονοπωλίου (FAS), σε μία προσπάθεια στα σταματήσει το αίτημα για “παύση κατάχρησης της αγοράς”, το οποίο υπέβαλε η υπηρεσία.

Τον Αύγουστο η FAS έδωσε διορία στην Apple μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να σταματήσει να αποτρέπει τους developers εφαρμογών από το να ενημερώνουν τους πελάτες τους για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής εκτός App Store. Μάλιστα προειδοποίησε πως αν η Apple δε συμμορφωθεί, θα αντιμετωπίσει πρόστιμα τα οποία θα υπολογιστούν βάσει των εσόδων της στη Ρωσία. Η Apple δε συμμορφώθηκε εντός προθεσμίας και τον Οκτώβριο η FAS ξεκίνησε τις διαδικασίες τιμωρίας της εταιρίας.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η FAS έδωσε πρόστιμο $12 εκατομμυρίων στην Apple για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού, καθώς η εταιρία επέβαλε περιορισμούς στην εφαρμογή Kaspersky Safe Kids, ένα app γονικού ελέγχου.

Να θυμίσουμε πως στις ΗΠΑ η Apple έχει χάσει αυτή τη νομική μάχη και είναι υποχρεωμένη από τις 9 Δεκεμβρίου να επιτρέπει στους developers να ενημερώνουν τους χρήστες για άλλους τρόπους πληρωμών.