Αυτά είναι τα emoji που στάλθηκαν περισσότερο το 2021 – Δείτε τη λίστα!  

Δείτε τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Αυτά είναι τα emoji που στάλθηκαν περισσότερο το 2021 – Δείτε τη λίστα!

Θέλοντας και μη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει κάνει τα emoji ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού πολλές φορές η χρήση τους είναι εκφραστικότερη και γρηγορότερη από κάποιο απλό μήνυμα.

Τώρα, το Unicode Consortium αποκάλυψε ποια emoji χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2021 σε παγκόσμια βάση. Πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση των διαφόρων γλωσσών του κόσμου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του, λοιπόν, το 92% του πληθυσμού με πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί emoji. Μάλιστα, ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως παρόλο που υπάρχουν 3,663 emoji, τα 100 κορυφαία απαρτίζουν το 82% των συνολικών αποστολών.

Περνώντας στην πρώτη δεκάδα, το emoji που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο με μεγάλη μάλιστα διαφορά είναι το "Πρόσωπο με δάκρυα χαράς", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα σχεδόν τα emoji των πρώτων θέσεων έχουν θετική χροιά.

Τα κορυφαία emoji του 2021 ήταν τα εξής:

  1. 😂 – Πρόσωπο με δάκρυα χαράς
  2. ❤️ ️ – Κόκκινη καρδιά
  3. 🤣 – Πρόσωπο που κυλιέται στο πάτωμα γελώντας
  4. 👍 – Εγκρίνεται/Like
  5. 😭 – Πρόσωπο που κλαίει δυνατά
  6. 🙏 – Ενωμένα χέρια
  7. 😘 – Πρόσωπο που στέλνει φιλί κλείνοντας το μάτι
  8. 🥰 – Χαμογελαστό πρόσωπο με καρδιές
  9. 😍 – Χαμογελαστό πρόσωπο με μάτια-καρδιές
  10. 😊 – Χαμογελαστό πρόσωπο με «χαμογελαστά» μάτια

Πως συγκρίνεται το 2021 με τα προηγούμενα χρόνια;

Για την ιστορία, πέρυσι δεν είχαν δημοσιευθεί νέα στατιστικά, αλλά γνωρίσουμε τα κορυφαία emoji του 2019. Συγκεκριμένα, οι δύο λίστες διαμορφώνονται ως εξής:

2019: 😂 ❤️ 😍 🤣 😊 🙏 💕 😭 😘 👍

2021: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Δεν βρήκατε καμία διαφορά; Κοιτάξτε λίγο καλύτερα γιατί υπάρχει μία και μοναδική στη πρώτη δεκάδα. Το emoji με τις "δύο καρδιές" βρίσκεται πλέον στην 16η θέση της κατάταξης και αντικαταστάθηκε από το "χαμογελαστό πρόσωπο με καρδιές" που πλέον χρησιμοποιείται συχνότερα.


Για περισσότερα ενδιαφέροντα στατιστικά μπορείτε να βρείτε τη σχετική δημοσίευση του οργναισμού πατώντας εδώ.