Επίσημο: Η Amazon κάνει απόβαση στην Ελλάδα με σημαντική επένδυση

Επένδυση ύψους 150-200 εκατομμυρίων ευρώ
02 Δεκεμβρίου 2021 22:08
Επίσημο: Η Amazon κάνει απόβαση στην Ελλάδα με σημαντική επένδυση

Μόλις έγινε γνωστό ότι η Amazon Web Services έβαλε την Ελλάδα μέσα στις χώρες, όπου θα “χτίσει” από το νέο έτος 30 νέες τοπικές υποδομές, που θα συνδεθούν με το παγκόσμιο δίκτυό της. Έτσι, βάζει πλώρη στους δρόμους της ψηφιακής ταχείας κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση αυτή για τα 30 νέα local zones, όπως αποκαλούνται, έγινε στο παγκόσμιο συνέδριο της Amazon Web Services, με τον αντιπρόεδρο και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels να λέει:

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι θα διευρύνουμε διεθνώς τις ‘τοπικές ζώνες’ μας σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή η νέα σημαντική επένδυση της Amazon θα δώσει λύσεις σε μεγάλες ανάγκες, αλλά και στη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud, βελτιώνοντας επίσης και το latency. Αυτά τα local zones είναι ένα νέο είδος υποδομών που περιλαμβάνουν αποθήκευση, υπολογιστική και άλλες υπηρεσίες, δίνοντάς τους έτσι την ικανότητα να “τρέχουν” εφαρμογές ακόμα και κάτω από 10ms.

Εκτός από την Ελλάδα, τα local zones θα εγκατασταθούν και στην Αυστρία, στην Τσεχία, στο Βέλγιο, στη Γερμανία, την Ολλανδία και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Amazon στην Ελλάδα θα είναι ύψους 150-200 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα