Δωρεάν Spider-Man NFTs για την προώθηση του Spider-Man No Way Home

Η νέα τάση στο marketing
02 Δεκεμβρίου 2021 10:40
Δωρεάν Spider-Man NFTs για την προώθηση του Spider-Man No Way Home

Μερικοί τρόποι προώθησης των νέων ταινιών από τα studios και τους κινηματογράφους περιλαμβάνουν giveaways συλλεκτικών t-shirts, καπέλων, μπρελόκ κ.α. Η AMC στις ΗΠΑ όμως το πάει στο επόμενο επίπεδο, αφού ανακοίνωσε πως όσοι προπαραγγείλουν εισιτήρια για την ταινία Spider-Man: No Way Home, θα λάβουν δωρεάν NFTs.

Σύμφωνα με την εταιρία, θα υπάρξουν 86.000 Spider-Man NFTs διαθέσιμα για τους fans. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να βγάλει απλά ένα screenshot του συλλεκτικού NFT και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του, ωστόσο τεχνικά μόνο αυτό που έχει εξαργυρωθεί από την AMC θα είναι το αυθεντικό καθώς θα πιστοποιείται στο blockchain.

Η κίνηση της AMC είναι ακόμα ένα περιστατικό στη γενικότερη τάση της αγοράς προς τα crypto και τα ψηφιακά αντικείμενα. Για όσους δε γνωρίζουν, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους.