Το NBA μπαίνει για τα καλά στη μόδα των NFTs με τη νέα του συνεργασία

Που τα κάνει και αντικείμενα στην πραγματική ζωή
30 Νοεμβρίου 2021 21:58
Το NBA μπαίνει για τα καλά στη μόδα των NFTs με τη νέα του συνεργασία

Μέχρι στιγμής μια από τις πιο επιτυχημένες απόπειρες χρήσης της blockchain τέχνης των NFTs -μια λέξη που μας έχει στοιχειώσει φέτος μαζί με το metaverse- ανήκει σίγουρα στο NBA, με τα Top Shot του. Πρακτικά, μέσα από τα Top Shot οι λάτρεις του αθλήματος μπορούν να συλλέξουν και να τους ανήκουν στιγμές του ΝΒΑ ως NFTs που έχουν τη μορφή βίντεο. Αυτό έχει οδηγήσει σε συναλλαγές πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως μια στιγμή του LeBron James που αγοράστηκε ως NFT για $208,000.

Τώρα, το NBA πάει ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας μια νέα συνεργασία με την Infinite Objects. Ξεκινώντας από σήμερα, λοιπόν, οι κάτοχοι Top Shot NFTs θα μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στα αγαπημένα τους κλιπ, μετατρέποντάς τα σε αντικείμενα του πραγματικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, οποιοδήποτε κάτοχος Top Shot θα μπορεί να συνδεθεί στην ειδική σελίδα της Infinite Objects και να παραγγείλει μια επίσημη «εκτύπωση» του βίντεό του. Αυτό που θα λάβει είναι κάτι σαν ψηφιακή κορνίζα, η οποία παίζει σε λούπα το Top Shot κλιπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ο επιβεβαιωμένος κάτοχος του Top Shot θα μπορεί να αγοράσει την Infinite Object κορνίζα που συνδέεται με το βίντεό του, αφού αυτή περιλαμβάνει τόσο ένα QR Code όσο και ένα ειδικό αυτοκόλλητο που θα επιβεβαιώνουν την γνησιότητα.

Κάθε NBA Top Shot Infinite Object θα κοστίζει $199 για το "Large" μέγεθος και $399 για το "Extra Large". Μάλιστα, ένα Infinite Object μπορεί να εμφανίσει μόνο ένα Top Shot, και αφού αγοραστεί δεν μπορεί να αλλάξει ή να αντικατασταθεί ποτέ εκ των υστέρων.

Επισήμως, λοιπόν, έχουμε κάνει κύκλο. Μια στιγμή από τον πραγματικό κόσμο έγινε ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο ως NFT και στη συνέχεια μπορεί να ξανάρθει στην πραγματική ζωή ως υλικό αντικείμενο που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό βίντεο.

Ναι, όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν κάπως μπερδεμένα. Επομένως, σε περίπτωση που ακόμη δεν γνωρίζετε τι είναι NFTs -κάτι απολύτως λογικό μιας και δεν είναι εύκολο concept- μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επεξηγηματικό άρθρο των Unboxholics πατώντας εδώ.

Tags: