Το εργοστάσιο της Xiaomi θα παράγει 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο

Μπαίνει δυνατά στο χώρο
28 Νοεμβρίου 2021 10:20
Το εργοστάσιο της Xiaomi θα παράγει 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο

Η Xiaomi EV ιδρύθηκε μόλις το Σεπτέμβριο και είναι το τμήμα της εταιρίας που θα ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ήδη έχει μεγάλα σχέδια. Σύμφωνα με το Reuters, η Xiaomi θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων το χρόνο. Το εργοστάσιο θα χτιστεί σε δύο φάσεις και θα είναι ικανό να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το 2024.

Η Xiaomi EV θα εγκαταστήσει τα κεντρικά γραφεία της και τα τμήματα έρευνα και πωλήσεων στο Πεκίνο, ενώ ήδη καταστρώνει σχέδια δημιουργίας καταστημάτων για την πώληση των οχημάτων.

Η γενικότερη στρατηγική της εταιρίας, όπως τα πρώτα μοντέλα παραγωγής και η διεθνής επέκταση, παραμένει άγνωστη. Η Xiaomi όμως σκοπεύει να επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η απόφαση το εργοστάσιο να κατασκευαστεί στο Πεκίνο, μαρτυρά πως η Xiaomi σκοπεύει να γίνει mainstream κατασκευάστρια ηλεκτρικών που θα ανταγωνιστεί όχι μόνο τους κινεζικούς αντιπάλους της Nio και Xpeng, αλλά και διεθνείς όπως η Tesla.