Οι χώρες με το ακριβότερο και φθηνότερο internet - Που κατατάσσεται η Ελλάδα;

Το κόστος σε όλο τον κόσμο
22 Νοεμβρίου 2021 11:38
Οι χώρες με το ακριβότερο και φθηνότερο internet - Που κατατάσσεται η Ελλάδα;

Παγκοσμίως υπάρχουν 4.66 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο διαδίκτυο, αποτελώντας σχεδόν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τώρα, μία νέα έρευνα του ComparetheMarket αποκαλύπτει τις χώρες με τις ακριβότερες και φθηνότερες χρεώσεις για ευρυζωνικές συνδέσεις.

Στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες βρίσκεται η Αιθιοπία με το κόστος σύνδεσης να ανέρχεται στα €363.99 το μήνα, δέκα φορές υψηλότερα από το Ηνωμένο Βασίλειο με €36.65 κατά μέσο όρο. Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν αποκλειστικά χώρες από Αφρική και Μέση Ανατολή.

Στον αντίποδα με το φθηνότερο internet έχουμε την Ουκρανία με κόστος μόλις €5.22 το μήνα. Ακολουθεί η Ρωσία με €5.94 και έπειτα η Ρουμανία και η Μολδαβία. Η μόνη χώρα της πεντάδας που βρίσκεται εκτός Ευρώπης είναι η Ινδία με €8.84.

Η Ελλάδα τώρα, βρίσκεται κάπου στη μέση και συγκεκριμένα στην 49η θέση παγκοσμίως, με μέσο όρο κόστους ευρυζωνικής σύνδεσης τα €32.97 το μήνα, ενώ αν λάβουμε υπόψη αποκλειστικά χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 15η θέση ως η πιο ακριβή χώρα για πρόσβαση στο internet.