Η Adele έκανε το Spotify να αφαιρέσει την τυχαία αναπαραγωγή από τα albums

Η επιθυμία της διαταγή τους
22 Νοεμβρίου 2021 08:46
Η Adele έκανε το Spotify να αφαιρέσει την τυχαία αναπαραγωγή από τα albums

Η Adele φαίνεται πως έχει μία ιδιαίτερη επιρροή στη μουσική βιομηχανία, αφού ικανοποιήθηκε το αίτημά της να αφαιρεθεί το πλήκτρο τυχαίας αναπαραγωγής στα albums. Η αλλαγή συνέπεσε με την κυκλοφορία του νέου της album “30”.

Η λογική πίσω από αυτήν την κίνηση είναι πως τα albums πρέπει να ακούγονται όπως έχουν σχεδιάσει οι καλλιτέχνες, όπως μία ταινία στην οποία πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή και να φτάσεις στο τέλος.

Αυτό ήταν το μόνο αίτημα που είχα στην διαρκώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία. Δε δημιουργούμε albums με τόση φροντίδα και σκέψη για τη σειρά των κομματιών χωρίς λόγο. Η τέχνη μας λέει μία ιστορία και οι ιστορίες μας πρέπει να ακούγονται όπως έχουμε σχεδιάσει. Ευχαριστώ Spotify που με άκουσες.

Όταν λοιπόν οι χρήστες βλέπουν ένα album page, το “Play” πλήκτρο θα αναπαράγει τα τραγούδια με τη σειρά. Η τυχαία αναπαραγωγή όμως μπορεί να επιτευχθεί από κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το Apple Music, διαθέτουν ένα “shuffle” πλήκτρο στη σελίδα του album.

Αρκετοί καλλιτέχνες υποστήριξαν αυτήν την κίνηση απαντώντας στο tweet της Adele. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι είναι άλλο να προτείνεις πώς πρέπει να αναπαράγεται ένα album και άλλο να αφαιρείς τον έλεγχο από το χρήστη για να καθορίσεις τη σειρά αναπαραγωγής.

Tags: