Η Apple επιτρέπει στους εργαζομένους της να συζητούν θέματα μισθών

Τέλος στο κλίμα τρομοκρατίας
21 Νοεμβρίου 2021 09:01
Η Apple επιτρέπει στους εργαζομένους της να συζητούν θέματα μισθών

Η Apple έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν πως καταπιέζει συζητήσεις σχετικές με εργασιακά δικαιώματα και μισθούς, καταργώντας έρευνες και κανάλια συζήτησης στο Slack, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι την έχουν κατηγορήσει πως τιμωρεί αυτούς που μιλούν δημόσια για αυτά τα θέματα θέτοντάς τους σε άδεια άνευ πληρωμής ή ακόμα και απολύοντάς τους. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει οχτώ διαφορετικές κατηγορίες σχετικά με παρενόχληση και παράνομη απόλυση.

Η εταιρία φαίνεται πως αλλάζει ρότα όμως αφού ένα εσωτερικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε σε blog στο οποίο έχουν πρόσβαση 80.000 υπάλληλοί της και φέρνει στο φως το NBC News, αποκαλύπτει πως η εταιρία ενημερώνει τους εργαζομένους πως επιτρέπεται να συζητούν τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς τους εκτός εταιρίας.

Οι πολιτικές μας δεν περιορίζουν τους υπαλλήλους από το να μιλούν ελεύθερα σχετικά με τους μισθούς, τις ώρες και τις συνθήκες εργασίας τους. Ενθαρρύνουμε κάθε υπάλληλο με ανησυχίες να τις εκφράσει με τον πιο άνετο τρόπο για αυτόν, εσωτερικά ή εξωτερικά, συμπεριλαμβανομένων και των managers, κάθε Apple manager.

Η Apple δεν πρόσφερε κάποιο επιπλέον σχόλιο για αυτήν την ανάρτηση.

Αυτή είναι μία νίκη για τους εργαζομένους, επειδή δείχνει πως η Apple ξέρει ότι θα έχανε αν φτάναμε στα δικαστήρια. Αλλά δείχνει επίσης και το πόσο λίγο αποτρέπει ο νόμος άδικες πρακτικές εργασίας και πόσα λίγα μπορούν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι όταν το δικαίωμά τους να οργανωθούν παραβιάζεται. – Veena Dubal, καθηγητής νομικής στο University of California

Tags: