Το Facebook δίνει μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτά που βλέπετε στο News Feed...ξανά

Ξεκίνησε νέες δοκιμές
19 Νοεμβρίου 2021 09:24
Το Facebook δίνει μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτά που βλέπετε στο News Feed...ξανά

Το Facebook ανακοίνωσε πως πραγματοποιεί μία δοκιμή σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών, στην οποία τους επιτρέπει να ρυθμίζουν τις προτιμήσεις τους για να αυξήσουν ή να μειώσουν την ποσότητα περιεχομένου που βλέπουν στο News Feed τους από συγκεκριμένα άτομα, ομάδες ή σελίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook προσαρμόζει τον αλγόριθμό του για να προσφέρει στο χρήστη αυτό που νομίζει πως θέλει. Το 2015 άλλαξε το News Feed για να δώσει προτεραιότητα σε περιεχόμενο φίλων αντί για brands, το 2016 είπε ξανά πως τα posts των φίλων θα έχουν προτεραιότητα, το 2018 άλλαξε τον αλγόριθμο για να προωθεί περιεχόμενο που είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσετε αντί για παθητικό περιεχόμενο και το 2020 τον άλλαξε ξανά για να προωθήσει πιο έμπιστες πηγές ειδήσεων.

Η νέα υπόσχεση του Facebook είναι πως ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει τον όγκο των posts στο News Feed του από φίλους, ομάδες και σελίδες “για να δώσουμε στον κόσμο περισσότερο έλεγχο στο News Feed του έτσι ώστε να βλέπουν περισσότερα από αυτά που θέλουν και λιγότερα από αυτά που δε θέλουν”.

Επιπλέον, το Facebook θα προσφέρει στους διαφημιζόμενους την επιλογή να εξαιρούνται οι διαφημίσεις τους από ορισμένα θέματα, όπως νέα και πολιτική, κοινωνικά θέματα και εγκλήματα ή τραγωδίες, έτσι ώστε να μην εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους δίπλα σε τέτοια θέματα.