Ηνωμένα Έθνη προς Elon Musk: Έτσι θα ξοδέψουμε τα λεφτά σου για την παγκόσμια πείνα

Πληρωμένη απάντηση στην πρόκληση του δισεκατομμυριούχου
17 Νοεμβρίου 2021 09:54
Ηνωμένα Έθνη προς Elon Musk: Έτσι θα ξοδέψουμε τα λεφτά σου για την παγκόσμια πείνα

Στις αρχές του μήνα, ο Elon Musk προκάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να του αποδείξουν πώς $6.6 δισεκατομμύρια μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, υποσχόμενος πως θα πουλήσει μετοχές της Tesla προς αυτό το σκοπό. Τότε, ο επικεφαλής του World Food Programme (WFP), διευκρίνισε πως το ποσό αυτό δε θα λύσει την παγκόσμια πείνα αλλά θα μπορούσε να “αποτρέψει το λιμό” για μία χρονιά.

Τώρα, ο David Beasley απαντά στον Musk με ένα αναλυτικό σχέδιο, για να δοθεί τροφή σε 42 εκατομμύρια ανθρώπους. Τονίζει επίσης πως η διαφάνεια και η ευθύνη είναι σημαντικά και όλα τα βιβλία του οργανισμού είναι δημόσια. Από το συνολικό ποσό θα διατεθούν:

$3.5 δισεκατομμύρια για τροφή και διανομή, συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταφοράς στη χώρα, της αποθήκευσης και της διανομής στον τελικό παραλήπτη χρησιμοποιώντας αέρια, θαλάσσια και επίγεια μέσα, οδηγούς φορτηγών και ένοπλη συνοδεία σε περιοχές με ένοπλες συγκρούσεις.

$2 δισεκατομμύρια για επιδοτήσεις και κουπόνια φαγητού σε μέρη που μπορούν να λειτουργήσουν οι αγορές. Αυτού του τύπου η βοήθεια δίνει την επιλογή να διαλέξει ο παραλήπτης το φαγητό του και υποστηρίζουν την τοπική οικονομία.

$700 εκατομμύρια για σχεδιασμό και διαχείριση αποδοτικών και αποτελεσματικών προγραμμάτων για εκατομμύρια τόνους τροφίμων προσαρμοσμένων στις συνθήκες 43 χωρών.

$400 εκατομμύρια για διαχείριση παγκόσμιων και τοπικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού παγκόσμιας αλυσίδας προμηθειών και πτήσεων, συντονισμό παγκόσμιων logistics, παρακολούθηση και ανάλυση της πείνας παγκοσμίως και πρόσληψη ανεξάρτητων ελεγκτών.

Περίπου 283 εκατομμύρια άνθρωποι σε 80 χώρες αντιμετωπίζουν ακραία πείνα, μία τρομακτική αύξηση από τα 135 εκατομμύρια που είχαμε πριν την πανδημία, το 2019. Η Αφρική παραμένει η ήπειρος με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της πείνας.

Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, χωρίς προηγούμενο και μπορεί να αποφευχθεί. Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σου – και με οποιονδήποτε άλλο – που θα πάρει στα σοβαρά το γεγονός πως μπορεί να σώσει ζωές. Ζητάμε $6.6 δισεκατομμύρια για να αποτρέψουμε την πείνα το 2022.

Ο Musk δεν έχει απαντήσει έως τώρα στην πρόταση των Ηνωμένων Εθνών.