Ο Tim Cook έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

Ερευνά το θέμα και η Apple
10 Νοεμβρίου 2021 09:00
Ο Tim Cook έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο συνέδριο Dealbook των New York Times, ο Tim Cook αποκάλυψε πως έχει επενδύσει τα χρήματά του σε κρυπτονομίσματα.

Νομίζω πως είναι λογικό να τα έχω για να διαφοροποιήσω τα κεφάλαιά μου. Δε δίνω επενδυτικές συμβουλές σε κανέναν βέβαια. Με ενδιέφεραν εδώ και καιρό. Το ερεύνησα και νομίζω πως είναι ενδιαφέρον.

Ο Cook δεν αποκάλυψε σε ποια κρυπτονομίσματα έχει επενδύσει. Όταν ρωτήθηκε για την Apple όμως ήταν πολύ πιο επιφυλακτικός και ενώ επιβεβαίωσε πως η εταιρία ερευνά συνολικά το θέμα, απέκλεισε την περίπτωση επένδυσης μέρος του κεφαλαίου της σε κρυπτονομίσματα, ενώ δεν υπάρχουν και άμεσα πλάνα για να επιτρέψει στους χρήστες της να αγοράζουν τα προϊόντα της με κρυπτονομίσματα.

Είναι κάτι που ερευνούμε, αλλά δεν έχουμε άμεσα σχέδια για αυτό. Δε θα ήθελα να πειράξουμε το κεφάλαιό μας. Δε θα το επένδυα σε crypto όχι επειδή δε θα επένδυα τα δικά μου χρήματα σε crypto, αλλά επειδή δε νομίζω πως οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές της Apple για να εκτεθούν στα κρύπτο. Αν θέλουν να το κάνουν αυτό, μπορούν να επενδύσουν απευθείας σε αυτά. Δε σχεδιάζουμε στο άμεσο μέλλον να δεχόμαστε crypto για τα προϊόντα μας.