Η Apple θυσιάζει τα iPads για να αυξήσει την παραγωγή των iPhone 13

Πιέσεις από την έλλειψη chip
03 Νοεμβρίου 2021 09:25
Η Apple θυσιάζει τα iPads για να αυξήσει την παραγωγή των iPhone 13

Όσοι έχετε προσπαθήσει να αγοράσετε το νέο iPhone 13, θα έχετε προσέξει τους μεγάλους χρόνους αναμονής μέχρι η συσκευή να φτάσει στα χέρια σας. Η μεγάλη ζήτηση σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι προμηθευτές της Apple έχουν πέσει και αυτοί θύματα της παγκόσμιας έλλειψης chip, δημιουργεί προβλήματα στην προσφορά των συσκευών της Apple.

Η Apple όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Nikkei Asia, φαίνεται πως βρήκε τρόπο να παρακάμψει τις δυσκολίες, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από τα iPads για να αυξήσει την παραγωγή του iPhone 13. Οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν ορισμένα ίδια υλικά, όπως τον A15 Bionic (iPad mini), τις RAM και τα chips αποθηκευτικού χώρου, δίνοντας στην Apple τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσει όπου αυτή κρίνει κατάλληλα.

Σύμφωνα πάντα με την αναφορά, η παραγωγή των iPads έχει μειωθεί κατά 50% από τα αρχικά σχέδια της Apple τους τελευταίους δύο μήνες, μιας και η Apple “έβαζε στην άκρη” τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιούσε στο iPhone 13, τη στιγμή που όλες οι προβλέψεις τις εταιρίας έκαναν λόγο για μία πολύ ισχυρή ζήτηση της νέας σειράς τηλεφώνων της.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple “θυσιάζει” τα iPads για τα iPhones, καθώς το ίδιο έγινε και πέρυσι με το iPhone 12 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ζήτηση για τα iPads είχει σημειώσει άνοδο πέρυσι της τάξης του 6.7%, φτάνοντας τις 53.2 εκατομμύρια συσκευές, εξασφαλίζοντας το 1/3 της παγκόσμιας αγοράς tablets.

Tags: