Το Facebook επιστρατεύει το δικηγόρο της Britney Spears καθώς απειλείται από τηλεοπτική σειρά

Την τηλεοπτική εκδοχή του βιβλίου “An Ugly Truth”
27 Οκτωβρίου 2021 12:04
Το Facebook επιστρατεύει το δικηγόρο της Britney Spears καθώς απειλείται από τηλεοπτική σειρά

Η τηλεοπτική σειρά “Doomsday Machine” είναι μία επερχόμενη τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο “An Ugly Truth” όπου ξεσκεπάζονται οι λάθος χειρισμοί του Facebook σε τομείς όπως η παραπληροφόρηση, η ρητορική μίσους και η ασφάλεια των χρηστών. Η δραματική σειρά θα έχει ως πρωταγωνίστρια την Claire Foy, η οποία θα υποδύεται την COO του Facebook, Sheryl Sandberg και θα ασχοληθεί με το χάος της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών το 2016, καθώς και με πιο πρόσφατα σκάνδαλα όπως το XCheck πρόγραμμα κάτω από το οποίο οι moderators του Facebook έκαναν τα “στραβά μάτια” σε περιεχόμενο που αναρτούσαν διασημότητες και χρήστες υψηλού προφίλ.

Το Facebook λοιπόν δεν είναι χαρούμενο για αυτήν την εξέλιξη και προσέλαβε το δικηγόρο της Britney Spears, Mathew Rosengart για να λάβει δράση ενάντια των παραγωγών της σειράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, ο δικηγόρος έστειλε μία επιστολή στον CEO της εταιρίας παραγωγής Anonymous Content, Dawn Olmstead, απειλώντας με νομικά μέτρα αν εμφανιστούν στη σειρά ψευδείς δηλώσεις ή υπερβολές σχετικές με το Facebook.

Η Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος δεν προστατεύει τις ψευδείς δηλώσεις και απεικονίσεις ή αυτές που γίνονται αγνοώντας απερίσκεπτα την αλήθεια, ακόμα και για δημόσια πρόσωπα. Το βιβλίο An Ugly Truth είναι γεμάτο με ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα σχετικά με το Facebook και την ηγεσία του.

Ο Rosengart τόνισε επίσης πως το Facebook είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την Anonymous Content για να διασφαλίσει πως η σειρά θα είναι “ακριβής και πιστή στην αλήθεια”.