Η Tesla ξεπέρασε το $1 τρις μετά από συμφωνία-μαμούθ με την Hertz

Γίνεται η πέμπτη εταιρία που ξεπερνά το τρισεκατομμύριο
26 Οκτωβρίου 2021 10:20
Η Tesla ξεπέρασε το $1 τρις μετά από συμφωνία-μαμούθ με την Hertz

Η αξία της Tesla ξεπέρασε το $1 τρισεκατομμύριο και είναι μόλις η πέμπτη εταιρία που το καταφέρνει αυτό. Ο λόγος είναι η συμφωνία-μαμούθ με την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, Hertz, η οποία θα αγοράσει από την Tesla 100.000 οχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της Tesla να εκτιναχθεί 12.6%, ενώ οι μετοχές του Elon Musk ο οποίος έχει το 23% της Tesla, αξίζουν πλέον $230 δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων που έχει γίνει έως τώρα και αντιπροσωπεύει το 1/10 των συνολικών δυνατοτήτων παραγωγής της Tesla. H Hertz θα πληρώσει $4.2 δισεκατομμύρια για 100.000 Model 3 μέσα στους επόμενους 14 μήνες, ενώ όταν ολοκληρωθεί η παράδοση, τα Tesla θα αποτελούν το 1/5 του στόλου του κολοσσού ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Η Hertz θα αναλάβει επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πλέον mainstream και μόλις τώρα ξεκινάμε να βλέπουμε την αύξηση ενδιαφέροντος και ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο. – Mark Fields, Hertz

Αξίζει να αναφέρουμε πως παρόλο που η Tesla παράγει μόλις το 1% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, η αξία της ξεπερνά αυτήν των εννέα κορυφαίων κατασκευαστών του κόσμου μαζί, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών όπως η Volkswagen και η Toyota.

Το Σεπτέμβριο το Model 3 ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη (24.600) και για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρέθηκε στην κορυφή των μηνιαίων πωλήσεων, ενώ είναι και η πρώτη φορά που ένα όχημα που κατασκευάστηκε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στην πρώτη θέση. Οι πωλήσεις της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.