Το Twitch είχε "Do Not Ban" λίστα για τους κορυφαίους του streamers 

Για να τους προστατέψει

Το Twitch είχε "Do Not Ban" λίστα για τους κορυφαίους του streamers

Ένα ρεπορτάζ της Washington Post αποκαλύπτει πως το Twitch είχε μία λίστα “Do Not Ban” για μερικούς από τους κορυφαίους streamers του, σε μία προσπάθεια να τους προστατέψει παρακάμπτοντας τους κανόνες που ίσχυαν για όλους. Όπως σημειώνεται βέβαια στο ρεπορτάζ, αυτή η λίστα δεν έδινε την απόλυτη ελευθερία στους συγκεκριμένους streamers να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν χωρίς να τιμωρηθούν. Αντιθέτως, ήταν μία λίστα streamers για τους οποίους όταν δεχόντουσαν αναφορές από χρήστες, αντί για αυτόματη άμεση δράση, το Twitch έστελνε τις αναφορές απευθείας σε moderators για έλεγχο.

Η ”Do Not Ban” λίστα ήταν περισσότερο “Μην κάνεις ban αυτό το κανάλι για X” λίστα. Ήταν πρακτικά ένας τρόπος να προσθέσουμε μία κόκκινη ειδοποίηση στις αναφορές ενός καναλιού για να γνωστοποιήσουμε στους διαχειριστές που εξέταζαν αυτές τις αναφορές, πως υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες στη μέση ή πως αυτό το κανάλι επιτρέπεται να κάνει ορισμένα πράγματα. Το χρησιμοποιούσαμε συχνά για να επιτρέψουμε αυτό που αποκαλούμε σήμερα IRL streams. – Δηλώσεις πρώην υπαλλήλου

Το Twitch έκτοτε έχει επιβεβαιώσει πως αυτή η λίστα ήταν πραγματική, τόνισε όμως πως είναι παλιά και δε χρησιμοποιείται πλέον. Τώρα η εταιρία έχει την ομάδα Trust and Safety Operations που χειρίζεται όλες τις αναφορές, σε μία προσπάθεια να είναι πιο συνεπής όσον αφορά τον έλεγχο όλων των streamers στην πλατφόρμα.

0 σχολια