Ένας ρομποτικός σκύλος σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η νέα στρατιωτική πρόταση της Ghost Robotics
15 Οκτωβρίου 2021 09:25
Ένας ρομποτικός σκύλος σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Ghost Robotics ανέπτυξε μία αναβαθμισμένη έκδοση της Vision σειράς των τετράποδων ρομπότ της. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία δοκιμάζει αυτή τη στιγμή μία άοπλη εκδοχή αυτών των ρομπότ για περιμετρική φύλαξη αεροδρομίων, ωστόσο η νέα έκδοση έρχεται εξοπλισμένη με ένα πανίσχυρο τυφέκιο ακριβείας 6.5mm, το οποίο ονομάζει Special Purpose Unmanned Rifle (SPUR).

Ο εξοπλισμός στην πλάτη του ρομποτικού σκύλου περιλαμβάνει κάμερες νυκτός και ημέρας, θερμική κάμερα και έχει εμβέλεια 1200 μέτρα με 30x οπτικό zoom.

Χάρη στους εξαιρετικούς αισθητήρες του, το SPUR μπορεί να λειτουργήσει σε μία ποικιλία συνθηκών, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Το SPUR είναι το μέλλον των μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων και αυτό το μέλλον είναι τώρα.

Ο CEO της Ghost Robotics, Jiren Parikh, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για αυτόνομο οπλικό σύστημα.

Ελέγχεται πλήρως από έναν απομακρυσμένο χειριστή. Υπάρχει ανθρώπινος έλεγχος στο όπλο, δεν είναι αυτόνομο ή AI.

Είπε επίσης πως το ρομπότ επιλέγεται από πελάτες για την ικανότητά του να πλοηγηθεί σε δύσβατα εδάφη, τόσο σε ανοιχτό όσο και σε αστικό περιβάλλον, επιτρέποντάς του να μένει σε τοποθεσίες ιδανικές για το ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ταυτόχρονα ο χειριστής του είναι απόλυτα ασφαλής σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

Σαν να μην ήταν αρκετός ένα sniper ρομποτικός σκύλος, η Ghost Robotics παρουσίασε και το ίδιο ρομπότ με διαφορετικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα στην πλάτη του βρίσκουμε ένα drone της Lockheed Martin και αισθητήρα αναγνώρισης της Digital Force Technologies.