Η Google τείνει χείρα βοηθείας στην Apple

Για να πάει τα μηνύματα στο επόμενο επίπεδο
08 Οκτωβρίου 2021 10:02
Η Google τείνει χείρα βοηθείας στην Apple

Ο Αντιπρόεδρος της Google, Hiroshi Lockheimer, προσφέρθηκε μέσω Twitter να βοηθήσει την Apple να υποστηρίξει το RCS πρωτόκολλο, το επόμενης γενιάς standard μηνυμάτων που έρχεται να αναβαθμίσει τα SMS. Και ενώ δεν ανέφερε την Apple με το όνομά της, όλοι ξέρουν σε ποιον απευθυνόταν το μήνυμά του.

Τα group chats δε χρειάζεται να είναι χαλασμένα. Υπάρχει μία ξεκάθαρη λύση (Really Clear Solution – λογοπαίγνιο αντί του Rich Communication Services RCS). Αυτή είναι μία ανοιχτή πρόσκληση σε αυτούς που μπορούν να το κάνουν: είμαστε εδώ να βοηθήσουμε.

Η Google είναι υπέρμαχος του RCS το οποίο μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά είναι πολύ ανώτερο του SMS. Αφού εξασφάλισε τη δέσμευση παρόχων στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Android Messages ως default στα Android τηλέφωνα των δικτύων τους, η Google στρέφεται τώρα στον επόμενο στόχο της για την υιοθέτηση του πρωτόκολλου, την Apple.

Τα RCS μηνύματα υποστηρίζουν κρυπτογράφηση, emojis, group chats και μεγαλύτερα multimedia μηνύματα. Παρά τα προβλήματα, το RCS θα αντικαταστήσει τελικά το SMS, το οποίο είναι σαφώς πιο επισφαλές.

Tags: