Ο Zuckerberg χαρακτηρίζει ως ασύστολα ψέμματα όσα ισχυρίζεται η Haugen

“Δεν βάζουμε το κέρδος πάνω από την ασφάλεια”
06 Οκτωβρίου 2021 10:26
Ο Zuckerberg χαρακτηρίζει ως ασύστολα ψέμματα όσα ισχυρίζεται η Haugen

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, σπάει τη σιωπή του και απαντά για πρώτη φορά στις κατηγορίες που εκτόξευσε η πρώην υπάλληλος και πληροφοριοδότης, Frances Haugen. Με ένα μακροσκελές post, ο Zuckerberg λέει πως δε βγάζουν νόημα αυτά που λέει η Haugen και δημιουργούν μία εσφαλμένη εικόνα του Facebook.

Το κύριο επιχείρημα των κατηγοριών είναι πως δίνουμε προτεραιότητα στα κέρδη σε βάρος της ασφάλειας και της ευημερίας. Αυτό απλά δεν ισχύει.

Ανέφερε επίσης την πρόσφατη αλλαγή στο News Feed, το Meaningful Social Interactions (MSI), το οποίο θα δείχνει περισσότερο περιεχόμενο από φίλους και συγγενείς και λιγότερο viral videos, τονίζοντας πως η εταιρία πήρε αυτήν την απόφαση ξέροντας πως αυτό θα έχει ως επίπτωση να περνούν λιγότερο χρόνο οι χρήστες στο site, απλά επειδή έρευνες έδειξαν πως αυτό ήταν το σωστό για την ευημερία των χρηστών.

Στην κατηγορία πως το Facebook προβάλλει βία και ρητορική μίσους επειδή αυτό κάνει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν περισσότερο με την πλατφόρμα, ο Zuckerberg απάντησε πως αυτό δεν είναι λογικό. Το Facebook κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις και οι διαφημιζόμενοι δε θέλουν τις διαφημίσεις τους δίπλα από τέτοιο περιεχόμενο.

Αν θέλαμε να αγνοήσουμε την έρευνα, γιατί να δημιουργούσαμε ένα κορυφαίο πρόγραμμα έρευνας για να καταλάβουμε αυτά τα σημαντικά προβλήματα; Αν δε νοιαζόμασταν για το επιβλαβές περιεχόμενο, γιατί να απασχολούσαμε τόσους ανθρώπους σε αυτό περισσότερο από κάθε άλλη εταιρία στον τομέα μας, ακόμα και από εταιρίες μεγαλύτερες από εμάς; Αν θέλαμε να κρύψουμε τα αποτελέσματα, γιατί να δημιουργούσαμε το κορυφαίο στάνταρ της βιομηχανίας για τη διαφάνεια και την αναφορά σε ό,τι κάνουμε; Και αν τα social media είναι υπεύθυνα για το διχασμό της κοινωνίας όπως μερικοί υποστηρίζουν, τότε γιατί βλέπουμε το διχασμό να αυξάνεται στις ΗΠΑ ενώ μένει σταθερός ή μειώνεται σε πολλές άλλες χώρες με την ίδια ή μεγαλύτερη χρήση social media στον υπόλοιπο κόσμο;