Εταιρία crypto στέλνει κατά λάθος $90 εκατομμύρια στους χρήστες της

Και τώρα τα ζητάει πίσω
05 Οκτωβρίου 2021 11:18
Εταιρία crypto στέλνει κατά λάθος $90 εκατομμύρια στους χρήστες της

Τα λάθη στις οικονομικές συναλλαγές – ειδικά αυτές των εταιριών – είναι σπάνια αλλά όχι απίθανα. Μία περίπτωση που έγινε viral είναι αυτή της cypto εταιρίας Compound, η οποία κατέθεσε κατά λάθος κρυπτονομίσματα COMP αξίας $90 εκατομμυρίων σε κάποιους λογαριασμούς χρηστών της.

Το λάθος, οφειλόταν σε bug του συστήματος που κατέληξε σε λανθασμένες πληρωμές στους χρήστες. Προφανώς, το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και η εταιρία τώρα αναγκάζεται να ζητήσει από τους χρήστες να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.

Την έκκληση έκανε ο CEO της εταιρίας, Robert Leshner, ενώ ως κίνητρο παροτρύνει τους χρήστες να κρατήσουν το 10% των κρυπτονομισμάτων ως αμοιβή white-hat. Ταυτόχρονα όμως προσπαθεί να αποθαρρύνει αυτούς που σκέφτονται να τα κρατήσουν, λέγοντάς τους πως τα κεφάλαια αυτά θα δηλωθούν στην εφορία ως εισόδημα.

Όμως η τελευταία έκφρασή του, “most of you are doxxed”, εκνεύρισε τους χρήστες αφού εκλήφθηκε ως μία απειλή πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ο Leshner παραδέχτηκε πως αυτή ήταν μία ξεροκέφαλη προσέγγιση και ζήτησε συγγνώμη. Έκτοτε, ευχαριστεί μέσω Twitter τον κάθε χρήστη που επιστρέφει τα κρυπτονομίσματα ξεχωριστά.