Squid Game: Πάροχος internet μηνύει το Netflix για την αυξημένη κίνηση στους servers

Η παράνοια της επιτυχίας της σειράς-φαινόμενο
02 Οκτωβρίου 2021 10:38
Squid Game: Πάροχος internet μηνύει το Netflix για την αυξημένη κίνηση στους servers

Ο νοτιοκορεάτικος πάροχος internet SK Broadband μηνύει το Netflix λόγω αυξημένης κίνησης δικτύου και εργασίες συντήρησης, εξαιτίας της συρροής των θεατών για να παρακολουθήσουν τη σειρά Squid Game. Η κίνηση έρχεται μετά το πράσινο φως δικαστηρίου της Σεούλ, το οποίο θεωρεί πως το Netflix πρέπει “στα πλαίσια της λογικής” να δώσει κάτι ως αντάλλαγμα για τη χρήση του δικτύου του παρόχου, ενώ αρκετοί Νοτιοκορεάτες νομοθέτες έχουν εκφραστεί ανοιχτά εναντίον streaming υπηρεσιών που δεν πληρώνουν για τη χρήση δικτύου, παρά την εκρηκτική άνοδο στην κίνηση.

Πρακτικά, η SK Broadband θεωρεί πως αξίζει αποζημίωση επειδή σημαντικό μέρος του δικτύου της δεσμεύεται για την παρακολούθηση της συγκεκριμένη σειράς από τους πελάτες της. Το Netflix δήλωσε πως θα εξετάσει την αξίωση της SK Broadband και θα ανοίξει διάλογο για να διασφαλίσει πως οι πελάτες δε θα επηρεαστούν.

Τα νούμερα λένε πως η κίνηση του Netflix στους servers της SK αυξήθηκε 24 φορές από το Μάιο του 2018, φτάνοντας το Σεπτέμβριο φέτος τα 1.2 τρισεκατομμύρια bits. Η δημοφιλία της σειράς Squid Game έχει κάνει το Netflix το δεύτερο σε μέγεθος καταναλωτή δεδομένων στη χώρα, πίσω από το YouTube, ενώ οι δυο τους είναι οι μόνοι που δεν πληρώνουν για τη χρήση του δικτύου, τη στιγμή που Amazon, Apple και Facebook πληρώνουν το μερίδιό τους. Το Netflix χρησιμοποιεί ειδική γραμμή της SK από το 2018 για να προσφέρει όλο και μεγαλύτερα ποσά δεδομένων για υψηλής ανάλυσης video περιεχόμενο σε θεατές στην Κορέα από servers στην Ιαπωνία και το Hong Kong.

Η SK εκτιμά πως το μερίδιο που πρέπει να πληρώσει το Netflix αγγίζει τα 27.2 δισεκατομμύρια γουόν ($22.9 εκατομμύρια) μόνο για το 2020. Το Netflix ισχυρίζεται πως συνέβαλε στη δημιουργία 16.000 θέσεων εργασίας στη Νότια Κορέα από επενδύσεις ύψους 770 δισεκατομμυρίων γουόν, ενώ το οικονομικό αποτύπωμα που έχει αφήσει ξεπερνά τα 5.6 τρισεκατομμύρια γουόν.

Οι ξένοι πάροχοι περιεχομένου ξεπερνούν το 78.5% της ιντερνετικής κίνησης στη χώρα.