Η Amazon αποκαλύπτει το ρομπότ Astro και οι developers του το "θάβουν"

“Μία καταστροφή που δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει”
29 Σεπτεμβρίου 2021 09:28
Η Amazon αποκαλύπτει το ρομπότ Astro και οι developers του το "θάβουν"

Η Amazon αποκάλυψε ένα νέο οικιακό ρομπότ ονόματι Astro. Πρόκειται για ένα ρομπότ με ρόδες το οποίο κινείται μέσα στο σπίτι και διαθέτει μία οθόνη η οποία είτε εμφανίζει ένα ρομποτικό πρόσωπο, είτε χρησιμοποιείται για βιντεοκλήσεις. Η AI του χαρτογραφεί τις επιφάνειες του σπιτιού, απαντά σε ερωτήσεις όπως η Alexa, μεταφέρει μικρά αντικείμενα και παίζει μουσική. Διαθέτει και μία κάμερα τύπου περισκοπίου η οποία χρησιμοποιείται για παρακολούθηση του σπιτιού όταν λείπετε, ενώ μπορεί να ανυψωθεί ακόμα και στο ύψος της κουζίνας για να δείτε αν έχετε κλείσει τα μάτια. Κοστίζει $999 και είναι διαθέσιμο για beta testing με invite-only πρόγραμμα.

Ωστόσο σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Vice το οποίο επικαλείται δηλώσεις των developers, το Astro είναι “μία καταστροφή που δεν είναι έτοιμη για κυκλοφορία”. Δεν τα πάει καλά με τις σκάλες και “πέφτει από αυτές με κάθε ευκαιρία”, ενώ είναι και εύθραυστο.

Μετά το ρεπορτάζ, η Amazon εξέδωσε ανακοίνωση η οποία λέει πως η αναφορά είναι παλιά και το ρομπότ δε λειτουργεί έτσι σήμερα.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί των επιδόσεων του Astro και των συστημάτων ασφαλείας είναι απλά ανακριβείς. Το Astro δοκιμάστηκε εκτενώς τόσο για την ποιότητα όσο και για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων ωρών δοκιμών με beta testers. Αυτές περιλαμβάνουν αναλυτικές δοκιμές των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας του Astro, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει αντικείμενα, να ανιχνεύει σκάλες και να σταματά τη συσκευή όπου και όταν χρειάζεται.