Η Google κλείνει 23 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα doodle

Από τους κοιτώνες του πανεπιστημίου σε ένα παγκόσμιο κολοσσό
27 Σεπτεμβρίου 2021 09:09
Η Google κλείνει 23 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα doodle

Πολλές φορές μία και μόνο ευκαιρία μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σου. Στην περίπτωση της Google, αυτή η ευκαιρία ήταν η συνάντηση δύο φοιτητών η οποία όχι μόνο άλλαξε τη ζωή τους, αλλά άλλαξε το ίδιο το internet και τις ζωές εκατομμυρίων.

Το 1997, ο Sergey Brin, τελειόφοιτος του Stanford University, ανέλαβε το καθήκον να ξεναγήσει στο πανεπιστήμιο τον Larry Page ο οποίος σκεφτόταν να φοιτήσει στο Stanford. Μέχρι την επόμενη χρονιά, οι δύο συνιδρυτές της Google όπως τους ξέρουμε σήμερα, δημιουργούσαν μία μηχανή αναζήτησης στους κοιτώνες του πανεπιστημίου και ανέπτυσσαν το πρώτο τους πρωτότυπο. Το 1998, η Google.Inc δημιουργήθηκε και επίσημα.

Κάθε μέρα υπάρχουν δισεκατομμύρια αναζητήσεων στην Google σε περισσότερες από 150 γλώσσες από όλο τον κόσμο. Η Google πλέον έχει εξελιχθεί από τον πρώτο της server o οποίος βρισκόταν σε ένα ντουλάπι χτισμένο από παιδικά τουβλάκια, σε data centers που ξεπερνούν τα 20 στον αριθμό και βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Από ένα φοιτητικό όνειρο, σε έναν παγκόσμιο τεχνολογικό κολοσσό.