Μην περιμένετε να επιστρέψει το Fortnite στο iPhone

Τουλάχιστον όχι όσο διαρκούν τα δικαστήρια
24 Σεπτεμβρίου 2021 09:35
Μην περιμένετε να επιστρέψει το Fortnite στο iPhone

Το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store πέρυσι για παραβίαση της πολιτικής της Apple σχετικά με τα συστήματα πληρωμών και αυτό ήταν μόνο η αρχή για την πολύκροτη δίκη μεταξύ Epic Games και Apple. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε εν μέρει την Epic, απαγορεύοντας στην Apple να σταματά τους developers από το να οδηγούν τους χρήστες σε άλλες επιλογές πληρωμών, με την Apple να δηλώνει πως θα επιτρέψει την επαναφορά του Fortnite στο App Store “όταν η Epic συμφωνήσει να παίξει με τους κανόνες που ισχύουν για όλους”.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβαίνει σύντομα επειδή η Epic επέλεξε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου η οποία δεν αναγνωρίζει το μονοπώλιο της Apple και ο CEO της Epic, Tim Sweeney, δεν κρύβει τον εκνευρισμό του.

Μόλις χτες η Apple ενημέρωσε την Epic πως το Fortnite θα συνεχίσει να βρίσκεται στη μαύρη λίστα του οικοσυστήματος, για όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιριών, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια.

 Συγκεκριμένα, η απόφαση της Apple ανέφερε πως η Epic “διέπραξε μία εσκεμμένη παραβίαση του συμβολαίου και διέλυσε την εμπιστοσύνη, αποκρύπτοντας κώδικα από την Apple”. Εν κατακλείδι ανακοίνωσε πως η Apple δε θα επαναφέρει το developer account της Epic “μέχρι να γίνει οριστική η απόφαση του δικαστηρίου και να μην μπορεί να ασκηθεί άλλη έφεση”.