Πριν πουλήσετε το iPhone σας δείτε πώς να σβήσετε σωστά όλα σας τα δεδομένα 

Για να μην αφήσετε τίποτα πίσω

Πριν πουλήσετε το iPhone σας δείτε πώς να σβήσετε σωστά όλα σας τα δεδομένα

Για κάποιους είναι η περίοδος που αλλάζουν iPhone, κάνουν τη λεγόμενη "αναβάθμιση" και οι πωλήσεις των παλαιότερων iPhone εκτοξεύονται τις βδομάδες πριν και μετά την ανακοίνωση του νέου μοντέλου, όπως έγινε και με τα iPhone 13

Επειδή τα προσωπικά δεδομένα και γενικότερα η ιδιωτικότητα είναι φλέγον ζήτημα, δε θα θέλατε ο επόμενος που θα πάρει το iPhone που του πουλήσατε να έχει πρόσβαση -με οποιονδήποτε τρόπο- σε δεδομένα σας, όπως φωτογραφίες, επαφές κ.ο.κ. Θέλετε να τα κρατήσετε όλα αυτά μακριά από ξένους και ιδιαίτερα τα λάθος χέρια, αλλά κυρίως ούτε αυτός που θα κληρονομήσει το iPhone σας έχει κάποια όρεξη να βλέπει τις παλιές σας σέλφι. 

Για αυτό θα πρέπει να σβήσετε όλα τα δεδομένα σας και παρακάτω βήμα-βήμα έχουμε τον σωστό και πιο ασφαλή τρόπο

Βήμα 1: Απαλλαχτείτε από την "Εύρεση iPhone μου" 

  • Απενεργοποιήστε την εφαρμογή "Εύρεση iPhone μου" πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>"Λογαριασμός">Εύρεση και πατήστε τον διακόπτη, μαζί με την "κοινοποίηση τοποθεσίας". 

  • Οποιεσδήποτε ασύρματες Bluetooth συσκευές έχετε αφαιρέστε τες από το μενού του bluetooth. 

  • Απενεργοποιήστε το iMessages

Βήμα 2: Αποσυνδέστε το Apple ID 

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις>"Το όνομά σας"> Αποσύνδεση (κάτω-κάτω)

  • Βάλτε τον κωδικό σας

  • Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να κρατήσετε κάποιο αντίγραφο των δεδομένων σας στο παρόν iPhone. Σαφώς υποθέτουμε πως έχετε πραγματοποιήσει ήδη το backup είτε offline μέσω iTunes είτε στο iCloud, δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσετε. 

  • Πατήστε την "Αποσύνδεση" και ξανά στο μήνυμα που θα εμφανιστεί αμέσως μετά

Βήμα 3: Ετοιμαστείτε για διαγραφή δεδομένων

  • Αφαιρέστε τη SIM κάρτα από το παλιό σας iPhone

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά> Περιεχόμενο και Ρυθμίσεις και επιλέξτε «Σβήσιμο δεδομένων και ρυθμίσεων». 

  • Eπιβεβαιώστε ότι θέλετε να σβήσετε τη συσκευή βάζοντας τον κωδικό του Apple ID σας. 

  • Περιμένετε λίγο μέχρι να σβηστούν τα δεδομένα.

  • Είστε έτοιμοι να πουλήσετε το iPhone σας, χωρίς το άγχος ότι αφήσατε πίσω προσωπικά σας δεδομένα. 

1 σχολιο(α)